|

Vakmensen nodig voor verduurzaming Gelderse industrie

In september vertoonde het aantal WW-uitkeringen in de Gelderse industrie een lichte daling. Per regio verschilde de ontwikkeling over de afgelopen maand van een daling met 1,8% in Rijk van Nijmegen tot een stijging van 1,9% in Rivierenland.

Tegelijkertijd is er nog veel vraag naar personeel. Zo zijn er veel technische vakmensen nodig om de industrie te verduurzamen. Behalve voor deze klimaatbanen is ook in het algemeen veel vraag naar dit soort medewerkers. Eind juni stonden er in Gelderland dan ook 4.200 vacatures open voor deze beroepen. Dit zijn maar liefst 1.000 vacatures meer dan vier jaar geleden. Dit biedt kansen voor mensen die een overstap willen maken naar een klimaatbaan.

Ontwikkelingen WW-uitkeringen Achterhoek
In de Achterhoek verstrekte UWV eind september 2023 nog 2.042 WW-uitkeringen. Dat zijn er 36 minder dan een maand eerder en 49 meer dan een jaar eerder. Daarmee is het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek 1,7% lager dan een maand geleden en 2,5% hoger dan een jaar geleden. Landelijk is het aantal WW-uitkeringen eind september 0,8% lager dan de maand daarvoor en 2,0% hoger dan een jaar geleden.

Meer informatie over de arbeidsmarkt