Vier jongeren verder op weg in hun zoektocht – grond gezocht voor tiny house

In april dit jaar gingen wethouders Inge klein Gunnewiek en Ted Kok de uitdaging aan om vier jongeren tussen 18 en 23 jaar te helpen in hun zoektocht naar een passende woning in de Achterhoek in challenge #2 van 8RHK Ambassadeurs. “De Achterhoek staat voor grote uitdagingen. We willen graag dat er meer mensen komen werken in onze regio. En dan niet een handjevol, het gaat echt om duizenden nieuwe medewerkers. Ook jonge talenten. Maar dan moeten we er wel voor zorgen dat ze hier snel woonruimte kunnen krijgen. En dat geldt ook voor Achterhoekse jongeren die nog bij hun ouders wonen. Ook zij (studenten, werkenden) willen graag zelfstandig wonen maar lopen tegen obstakels aan,” aldus klein Gunnewiek en Kok destijds. Op dit moment plaatsen we graag een concrete oproep voor een stuk grond voor een tiny house voor één van de vier jongeren.

Stuk grond gezocht voor tiny house voor Teun, meld graag bij plek!
Teun is één van de vier jongeren en is samen met wethouder Inge klein Gunnewiek de challenge voor een passende woning aangegaan. Teun is 24 jaar en woont in Winterswijk. Teun wil graag op zichzelf wonen in een tiny house. Zonder land geen huis en dus is Teun op zoek naar een stuk grond in Winterswijk. Wie grond beschikbaar heeft voor een tiny house of ideeën heeft, kan dat melden via info@8rhk.nl of 06-81416502. Alvast dank namens Teun!

De andere drie jongeren – blijf hun woningzoektocht volgen op onze socials
Inge klein Gunnewiek heeft verder kennis gemaakt met Lars en Mees, twee studerende broers van rond de 20 die samen een woning in Doetinchem zoeken. Ze zijn in hun zoektocht uitgekomen op een huurwoning als best passende woning bij hun woonwensen. De broers hebben een gesprek gehad bij Sité Woondiensten en reageren op woningen die aangeboden worden.

Wethouder Ted Kok ontmoette Daphne en zij kwamen tot de conclusie dat de lat best hoog ligt voor haar om een passende woning te vinden, maar wagen absoluut de poging. Daphne is 21 jaar en wil graag een eigen koopwoning rondom Aalten. Daphne heeft geen partner en moet dus alleen een hypotheek bekostigen. Een ontmoeting met een andere jongere die terugkeert naar de Achterhoek verschijnt in een komende vlog. Dat is Thijn, 20 jaar en moeder van Fien van bijna 1. Ze studeerde voor Goudsmid in Schoonhoven en wil graag terug naar Hummelo. Alle vier de jongeren blijven we volgen in hun zoektocht en delen de kennis die ze samen met de wethouders daarin opdoen via onze socials.