|

Vijf Associate degree-opleidingen in de Achterhoek: speeddates op 14 en 15 juni

Studeren naast je baan of je omscholen: met de vijf Associate degrees van het Grensland College kan het. Het Achterhoekse onderwijsplatform biedt in schooljaar 2023-2024 vijf deeltijd hbo-opleidingen aan: Engineering, Logistics Management, Management, Pedagogisch Educatief Professional en Sociaal Werk. Voor iedereen die meer wil weten, zijn er op woensdag 14 en donderdag 15 juni online speeddates. Je kunt dan al je vragen stellen aan docenten en opleidingscoördinatoren.

Speeddates met docenten
De open avond op 5 april was al een groot succes: meer dan 100 bezoekers kwamen langs bij het Grensland College om meer te weten te komen over de opleidingen. Omdat de zogeheten Associate degrees (Ads) een relatief nieuw begrip zijn in de regio, zijn er op 14 en 15 juni online speeddates. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op http://www.grenslandcollege.nl/speeddate en gaan dan in gesprek met docenten en opleidingscoördinatoren van de opleiding die ze het interessantst lijkt.
“Tijdens een speeddate kun je écht gericht je vragen stellen. Zeker in relatie tot je werk. Want hoe gaat dat eigenlijk, studeren naast je baan? Waar moet je op letten en wat kun je met de opleiding?”, aldus projectmanager Alexander van der Graaff.

Sterke groei
Het Grensland College is een samenwerkingsverband van het Graafschap College, Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN), hogeschool Saxion en Iselinge Hogeschool. In slechts anderhalf jaar groeide het Grensland College uit tot een sterk Achterhoeks hbo-platform waar al ruim 130 studenten naast hun baan een tweejarige deeltijd hbo-opleiding volgen. “De opleidingen zijn ideaal voor mbo-4-studenten die willen gaan werken én doorstuderen en voor werknemers die zich willen om, her- of bijscholen.” Wat studeren bij het Grensland College extra aantrekkelijk maakt, is dat je voor je studiekosten vóór 15 juni nog een beroep kunt doen op het Achterhoeks talentenfonds Opijver.

Gloednieuw: Ad Logistics Management
De nieuwste opleiding is de Ad Logistics Management. “In de opleiding komen logistiek, economie, recht, projectmanagement en procesoptimalisatie aan bod”, aldus Van der Graaff. “De opleiding wordt onder licentie van de HAN aangeboden bij het CIVON in Ulft. We kiezen bewust voor deze centrale locatie in de Achterhoek, omdat die goed bereikbaar is voor alle transport- en logistiekwerknemers in de regio.”

Actueel aanbod
Naast de nieuwe logistieke hbo-opleiding, kunnen mensen de Ad Engineering van hogeschool Saxion volgen. Deze opleiding biedt een combinatie van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en software: het complete technische pakket. Voor studenten en werknemers in de zorg- en welzijnssector is er de Ad Sociaal Werk van de HAN of de Ad Pedagogisch Educatief Professional van Iselinge, en leidinggevenden (to be) leren alles over leiderschap in de Ad Management van Saxion.

Meer opleidingen in de maak
Van der Graaff: “Het Grensland College begint echt een begrip te worden in de regio. Deze vijf Ad-opleidingen zijn dan ook pas het begin: er komen nog meer opleidingen aan. Zo hopen we een goede bijdrage te leveren aan de regio, meer mensen te helpen met hun onderwijsvraag en bedrijven te helpen hun leercultuur ontwikkelen.”

Op www.grenslandcollege.nl vind je een overzicht van alle opleidingen en kun je je aanmelden voor de speeddates.