Werken en ondernemen ‘im Osten’? Duitsland-desk helpt

Ondernemen over de grens is voor veel bedrijven een waar avontuur. Er komt namelijk van alles bij kijken, financieel en fiscaal. Is een Duitse GmbH voor u wel interessant en wat zijn de gevolgen als u in Duitsland gaat werken? De Duitsland-desk helpt u verder.

Werknemers, werkgevers, gemeenten en onderwijs in de regio Achterhoek kijken steeds vaker naar mogelijkheden over de grens, in Duitsland. Werken, ondernemen of grensoverschrijdende samenwerking, de Duitse buren zijn dichterbij dan we denken. Het oude ‘grensdenken’, de andere taal en cultuur en afwijkende wet- en regelgeving zorgen er nog te vaak voor dat we slechts voor toeristische trips en de boodschappen de grens oversteken, maar er liggen veel meer kansen bij onze Oosterburen.

Om deze kansen professioneel te pakken kunt u in de Achterhoek terecht bij de Duitsland-desk in Eibergen. Daar zitten specialisten in het begeleiden van Nederlandse personen en organisaties die in Duitsland willen gaan werken of ondernemen. Vice versa wordt deze dienstverlening sinds kort ook aangeboden op een Duits bezoekadres in Düsseldorf.

Het is van belang om grensoverschrijdend ondernemen goed aan te pakken. Hoofd Duitsland-desk Ingmar Pondes legt uit: “Niet alleen krijgt een ondernemer te maken met het Duitse recht. Ook gelden bij grensoverschrijdend ondernemen specifieke Nederlandse en Europese wet- en regelgeving waar een ondernemer normaal gesproken niet mee te maken krijgt. Deze moet je kennen om problemen te voorkomen, maar ook zeker om voordelen te benutten.”

Wilt u weten wat zij voor u kunnen betekenen? Ga naar duitsland-desk.nl.