|

Woningnood #2 – Doorstroming op de Achterhoekse woningmarkt

Hoe optimaal wordt de huidige woningvoorraad in de Achterhoek benut? Een meerderheid van de gemeenten stelt dat gebrekkige doorstroming van 55-plussers de belangrijkste reden is van de woningcrisis in ons land. Als ouders hun huis na het uitvliegen van de kinderen gemakkelijker zouden inwisselen voor een woning die past bij hun nieuwe situatie, zou hun eengezinswoning beschikbaar komen voor een nieuw gezin. Maar omdat er nauwelijks betaalbare kleinere woningen beschikbaar zijn, gebeurt dat veel te weinig en stokt de woningmarkt.

Woonwensen van jong en oud
Hoe komt het nou dat mensen na het uitvliegen van de kinderen niet kleiner gaan wonen? En hoe zou dit kunnen worden gestimuleerd? Wat zijn de woonwensen van 55-plussers en die van jongeren? Op donderdag 11 mei gaan we samen met jong en oud op zoek naar oplossingen voor dit probleem. We strijken opnieuw neer in Streeckgenoot in Doetinchem. 

Samen tot concrete oplossingen komen
Voor de thema’s van de twee komende Meet Ups hebben we ons laten inspireren door feedback uit de zaal. Op 11 mei staan we stil bij het thema Doorstroming op de Achterhoekse woningmarkt en op 22 juni zoomen we in op Vernieuwende (collectieve) wooninitiatieven
Het eerste deel van de avond halen we kennis en ervaring op bij de tafelgasten; het tweede deel van de avond staat volledig in het teken van het gesprek met de zaal. Zo hopen we meer ruimte te bieden aan interactie en (hopelijk) genoeg tijd te hebben om tot een aantal concrete oplossingsrichtingen te komen samen. De uitkomsten delen we vervolgens met alle Achterhoekse gemeenten en relevante thematafel(s) van 8RHK ambassadeurs.

Hopelijk ben je (weer) van de partij op 11 mei en 22 juni!
De avond is ook via livestream te volgen.

Meld je gratis aan

Lees het artikel over het hoe en waarom van woningnood in de Achterhoek (Meet Up 30 maart).