|

Zonvarken is los!!!

Het eerste circulair en diervriendelijk geproduceerde varkensvlees is nu te koop in de Achterhoek. Coöperatie Zonvarken heeft een revolutionaire boerderij ontwikkeld waar klimaat-, dier-, milieu-, boer- en buurtvriendelijker varkens worden gehouden. Op het eerste bedrijf in De Heurne is het nieuwe stalconcept gerealiseerd en veel ervaring opgedaan. Die ervaringen worden benut voor de volgende stallen. Inmiddels is schop in de grond gezet voor een volgende boerderij in Winterswijk.

Afgelopen week is een belangrijke, volgende stap gezet in de opschaling van het concept. Het op vernieuwende wijze geproduceerde varkensvlees is lokaal te koop. Daarmee is duurzame productie gekoppeld aan lokale consumptie, weer ouderwets een stukje vlees van de boer om de hoek!

𝙕𝙤𝙣𝙫𝙖𝙧𝙠𝙚𝙣 op Twitter: “We zijn los!!! Sinds vandaag zijn we lokaal gestart met de verkoop van Zonvarkenvlees! In Oost-Nederland is een bescheiden assortiment van ons varkensvlees nu te koop bij o.a. 12 AH winkels. Heb je ons vlees gespot en geproefd? Dan horen we graag wat je er van vond.