prijsuitreiking lipdub

3e prijs Almende college bij EUREGIO taalwedstrijd

Bij het Almende college, locatie Isala in Silvolde, zijn de klassen 2B en 2D in de prijzen gevallen bij de EUREGIO Mach mit! taalwedstrijd. Zij hebben in het kader van de ‘Dag van de Duitse taal’ een lipdub gemaakt op Duitse muziek. De clips (’99 Luftballons’ en ‘Anton aus Tirol’, zie onder) waren goed voor een gedeelde derde plaats. De prijs, een jaarabonnement op een Duitse krant of tijdschrift naar keuze, is 6 mei uitgereikt door Paul van Dun, die zich bij Regio Achterhoek bezighoudt met grensoverschrijdende samenwerking.

Ongeveer 25 scholen uit het Nederlandse deel van de EUREGIO hebben deelgenomen aan de taalwedstrijd. De schoolklassen kregen de opdracht om over het thema ‘Duitse Taal’ een korte videoclip in te sturen. Ze konden ervoor kiezen een Duits liedje te zingen, een eigen videoclip van een Duitse popster op te nemen of een Nederlandse popsong alleen of samen met klasgenoten in het Duits te vertalen.

Eerste en tweede prijs
De hoofdprijs ging naar Het Erasmus uit Almelo met de ludieke muziekvideoclip “Aber bitte mit Sahne”. Deze school kreeg een theaterworkshop Duitse taal uitgereikt. De tweede prijs, een volledig verzorgde trip naar het Rock”N”Pop museum in Gronau, ging naar het Baudartius College in Zutphen.

Dag van de buurtaal
Ruim 500 leerlingen van 14-15 jaar, afkomstig van beide zijden van de Nederlandse- Duitse grens, kwamen donderdag 10 april bij elkaar tijdens de ‘Dag van de buurtaal’. In een oude textielfabriek in Bocholt gingen de leerlingen aan de slag met elkaar én elkaars taal door middel van diverse workshops en sport- en spelactiviteiten. Meer informatie over deze dag leest u hier.

Foto: Karin Peeters (l), docente Duits, krijgt symbolisch de prijs overhandigd door Paul van Dun.

Lipdub klas 2B, ’99 Luftballons’

Lipdub klas 2D, ‘Anton aus Tirol’