Achterhoek2020-bijeenkomst 28 januari

De opkomst was enorm en het enthousiasme groot tijdens de halfjaarlijkse Achterhoek2020-bijeenkomst. Themasprekers, pitches en het voorstellen van stuurgroepleden en kennismakelaars wisselden elkaar in vlot tempo af.

Met ruim 200 deelnemers was de zaal van het Schaersvoorde College in Aalten meer dan gevuld. De inspirerende openingsspeech van Foppe Atema, voorzitter stuurgroep Achterhoek2020, zette de toon. Daarna was het de beurt aan themaspreker Tom van der Horst van TNO om de innovatieve kant van Nederland én de rol van de Achterhoek daarin toe te lichten. Binnen het thema ‘werken’ sprak hij over ‘smart industry’, wat tevens een project is binnen de uitvoeringsagenda Achterhoek2020 bedoeld om de innovatieve regionale maakindustrie op de kaart te zetten. De uitvoeringsthema’s ‘wonen’ en ‘bereikbaarheid’ volgden later op de avond, afgewisseld met een tiental pitches van twee minuten over uiteenlopende projecten en initiatieven.

Hieronder vindt u de links naar de themapresentaties en pitches die gegeven zijn. De video’s waarin de stuurgroepleden Achterhoek 2020 zich voorstellen, vertoond tijdens de bijeenkomst, kunt u hier bekijken inclusief de video van voorzitter Foppe Atema. Een drietal deelnemers aan de avond is na afloop gevraagd naar hun beleving, te zien in deze video:

Kennismakelaars

Voor de Uitvoeringsagenda Achterhoek2020 is per hoofdopgave een zogenoemde kennismakelaar aangesteld, die zich tijdens de bijeenkomst in Aalten persoonlijk heeft gepresenteerd. Voor ‘werken’ is dat Martin Stor, voor ‘wonen’ Hans Suurmond en voor ‘bereikbaarheid’ Margret Klein Holkenborg. Iedere kennismakelaar gaat actief op zoek naar plannen of initiatieven in de regio Achterhoek die bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen van zijn/haar hoofdopgave. De kennismakelaar is geen projectleider, maar zorgt ervoor dat er bij elk plan een ‘coalition of the willing’ gevormd wordt die de leiding en uitvoering van het project verzorgt. De makelaar verbindt, ondersteunt, jaagt aan en bewaakt de voortgang van het project. Om in contact te komen met één van de kennismakelaars klikt u op de namen hierboven om hen te mailen.

Themapresentaties

Pitches