Achterhoeks project Ervaarjebaan scoort!

62% van de jongeren vindt betaald werk na een ervaringsbaan. Het Achterhoekse project Ervaarjebaan heeft een heel goed jaar achter de rug. “We hebben tientallen jongeren mogen helpen aan een ervaringsbaan. Van deze jongeren heeft meer dan de helft na het traject een reguliere baan gevonden” aldus Sanne Limbeek, projectmedewerker. “Ook ik ben één van de gelukkigen die een baan aan het traject heeft overgehouden.’’

Succes
In 2015 heeft 62% van de jongeren een betaalde baan gevonden na Ervaarjebaan. Van deze jongeren blijft 81% in de Achterhoek werken! Het andere deel van de jongeren kiest er bijvoorbeeld voor om een nieuwe studie op te pakken of om nog een Ervaarjebaantraject te volgen. Een deel van de jongeren kon het traject al eerder beëindigen, omdat ze (soms elders) een baan aangeboden kregen.

Het voornaamste doel van Ervaarjebaan is om jongeren in crisistijd te helpen aan werk- en leerervaring. Je kunt wel blijven solliciteren, maar als je geen ervaring hebt, is het moeilijk om aan werk te komen. Het Ervaarjebaantraject is een mooie manier om gedurende een half jaar werk- en leerervaring op te doen, je CV uit te breiden en een netwerk op de bouwen. Het doel is dat de jongeren na het traject een reguliere baan vinden.

Contract na Ervaarjebaan
Berdiene heeft een Ervaarjebaantraject gedaan bij Basil in Ulft. Zij is positief over Ervaarjebaan: ”Een half jaar later werk ik nog steeds bij Basil, maar dan met een jaarcontract en heel veel kennis rijker. Voor mij het bewijs dat werkervaring niet bepaalt hoe jij als werknemer functioneert en dat de aanhouder altijd wint!” Ervaarjebaan maakt werkgevers ervan bewust dat ook jongeren zonder werkervaring prima medewerkers kunnen zijn.
Berdiene woont zelf buiten deze regio, maar is door dit traject in de Achterhoek gaan werken. Ook een belangrijk doel van Ervaarjebaan: het binden van jongeren aan de Achterhoek. Ervaarjebaan is blij met de resultaten en hoopt nog meer jongeren op weg te helpen naar een (Ervaarje)baan!

Achtergrondinformatie
Ervaarjebaan is een project dat door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Regio Achterhoek is opgezet. Het project biedt starters (t/m 26 jaar) op de arbeidsmarkt die moeilijk aan het werk komen voor zes maanden een ervaringsbaan in een bedrijf of overheidsorganisatie in de Achterhoek. Zie ook www.ervaarjebaan.nu