Achterhoekse kernen in beeld: Aalten trapt af

De 21 grootste kernen in de Achterhoek gaan letterlijk en figuurlijk op de foto. Woensdag 12-2 is de aftrap in de gemeente Aalten. Zeven gemeenten (Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk) brengen samen met maatschappelijke organisaties en ondernemers kansen en problemen van deze kernen in beeld. Inbreng van inwoners van die kernen is belangrijk bij dit project Kernenfoto’s.

Het project bundelt allerlei gegevens van verschillende organisaties. Dit levert onder andere een kansenkaart voor elke kern op. Naast de ‘kale’ feiten en cijfers zijn wij op zoek naar lokale kennis van de inwoners. Wat zijn volgens hen de mooie, noemenswaardige plekken en initiatieven in hun stad of dorp en welke zaken of locaties zijn voor verbetering vatbaar? Kortom, wij zoeken de ‘parels en puinhopen’ in uw kern!

Om rechtstreeks in contact te komen met inwoners bezoeken onderzoekers Janine Geerse en Janneke Rutgers (foto vlnr) in februari en maart alle 21 kernen. De aftrap is woensdag 12 februari, waarbij zij ’s middags Dinxperlo bezoeken. Donderdagmorgen 13 februari doen zij Aalten aan. Zij gaan op straat in gesprek met inwoners en vragen hen naar de ‘parels en puinhopen’ in hun woonplaats. Van de genoemde locaties worden letterlijk foto’s gemaakt, die later worden gebundeld met de feiten en cijfers over elke kern.

Treft u de onderzoekers niet op straat, maar wilt u wel melding maken van een ‘parel’ of ‘puinhoop’ in Aalten, Dinxperlo of één van de andere 19 kernen? Maak dan uw eigen foto en stuur deze met een korte toelichting naar ons op. U kunt mailen naar kernenfoto@achterhoek2020.nl of een bericht met foto plaatsen op onze Facebookpagina.

De opbrengsten van het project worden ook gedeeld via de Facebookpagina. Op www.achterhoek2020.nl/kernenfoto kunt u precies zien welke 21 kernen op de foto gaan en wanneer de onderzoekers welke kern bezoeken.