| | |

Beslisboom in plaats van lobbybrief

Geen klassieke lobbybrief na de verkiezingen maar een ‘Achterhoekse beslisboom voor een triple AAA Gelders bestuursakkoord’, bestemd voor de formateur van provincie Gelderland. Afgelopen woensdag overhandigde vicevoorzitter van Achterhoek ambassadeurs Joris Bengevoord de beslisboom op posterformaat aan Commissaris van de Koning John Berends. Bengevoord sprak de aanwezige Statenleden kort toe: “Wij hebben de afgelopen jaren veel en goed samengewerkt met de provincie. We hopen dat ook de komende periode te continueren, met de structurele bijdrage die we vanuit de provincie gewend zijn.”

Klik op de afbeelding en bekijk de 8RHK Beslisboom in groot formaat

Beslisboom
Via de beslisboom beweeg je via een stroomschema vanzelf langs veel lobbypunten die voor de Achterhoek van belang zijn. Zoals de opwaardering van de N18 en doorkoppeling van de treinverbinding Winterswijk-Apeldoorn, het mee investeren in de nieuwe Regio Deal en het structureel inbedden van het Gelrepact tot en met een gelijkwaardige samenwerking in de ruimtelijke omgeving.

Variant voor de aloude lobbybrief
Joram van Donk, adviseur Public Affairs en Lobby voor 8RHK ambassadeurs, bedacht de variant voor de aloude lobbybrief die regio’s normaal gesproken aanbieden aan de provincie na de Provinciale Statenverkiezingen. Van Donk: “Korte brief, lange brief, welke tone of voice? De meningen voor de klassieke lobbybrief waren behoorlijk verdeeld. Bovendien wordt de provincie Gelderland overstelpt met lobbybrieven. Geïnspireerd door koningin van de beslisboom Katinka Polderman ontstond dit idee voor de Achterhoek. Ik zou zeggen: probeer het ook eens!”