Eén dag aan het roer van Achterhoeks bedrijf

Drie Achterhoekse jongeren hebben maandag 20 maart ervaren hoe het is om voor één dag de leiding te hebben binnen een bedrijf. Het was de aftrap van ‘CEO for a day’, als onderdeel van het Innovatiefestival 2017. Door dit project kunnen jongeren kennis opdoen bij Achterhoekse bedrijven en ervaren welke carrièremogelijkheden deze regio te bieden heeft.

Voor bedrijven is het een uitgelezen kans om de banden te versterken met jong talent, in de hoop hen te interesseren en behouden voor de regionale arbeidsmarkt. De drie organisaties die maandag een jongere een kijkje in hun keuken gunden waren Mevo Precision Technology (Ruurlo), Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek en provincie Gelderland.

Student Lotte liep mee met David van Lynden, innovatiemanager bij Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek. “We hebben er zelf ook profijt van gehad”, vertelt Van Lynden. “Lotte is een getalenteerde student waarmee we gedurende de dag frisse, nieuwe inzichten konden uitwisselen.” Frans Verhaegh, directeur van Mevo Precision Technology, was ook enthousiast: “Een leergierige student, die kritische vragen stelt, zet mij ook aan het denken over mijn dagelijkse activiteiten als directeur van dit bedrijf.”

Het project ‘CEO for a day’ is net begonnen. “Komende maanden willen we nog meer studenten een dag laten meelopen bij verschillende organisaties”, aldus projectleiders Jeremy Derksen en Jeroen Salemink. “Daarvoor zoeken wij nog Achterhoekse organisaties die een jongere tussen de 16 en 26 jaar deze kans willen bieden! Geïnteresseerde directeuren/managers kunnen contact met ons opnemen door een mail te sturen naar ceoforaday@achterhoek2020jong.nl.”