|

Dé nieuwe Achterhoekse tegel is er!

Achterhoekse tegeltjes van nu; circulair en eigenwijs
Els Esselink maakte het ontwerp van de circulaire Achterhoekse tegels in alweer de 2e editie: “De uitspraak heb ik zo eenvoudig mogelijk vertaald naar een situatie waarin je het zou zeggen. Voortaan kun je gewoon de tegel laten zien als iemand je vraagt wat de uitspraak betekent. Mijn tekenstijl omschrijf ik als: duidelijk, met humor en weinig poespas.” Vind Els op instagram @over_de_lijn_tekeningen, ook voor (portret) lijntekeningen op aanvraag.

De tegel werd Weerkom’n a’j meer tied heb’ werd gelanceerd tijdens ons Achterhoeks Lente Festival met Tweede Kamerleden in Den Haag op 19 juni. De andere tegels van Els haar hand volgen nog (lees hieronder bij ‘spreuken’ welke dat zijn).

Els Esselink

De spreuken van editie 2
Weerkom’n a’j meer tied heb’: de Achterhoek is te mooi en inspirerend voor een bliksembezoek!
‘Attamottamotta’: als het echt moet dan moet het maar, oftewel: in de Achterhoek zijn we lekker eigenwijs, uitvinders en makers.
‘Hol de bene d’r onder en de gang d’r in’: ga door en houd moed; voor een betere Achterhoek uiteraard!

Tegel van biobased en circulair materiaal kopen & geven?
Anderen blij maken met onze eigenwijsheid? Alle tegels (ook van editie 1 van Jesse van der Horst) zijn te bestellen via: https://webshop.biopanel.nl/Webshop

8RHK ambassadeurs is bedenker en opdrachtgever van uitgave van deze tegels. Uiteraard om de mooie Achterhoek te promoten, circulariteit onder de aandacht te brengen en ontwerpende jongeren een podium te bieden.