Nieuwe secretaris-directeur Regio Achterhoek

Saar Veneman is per 1 september 2016 de nieuwe secretaris-directeur ad interim van Regio Achterhoek . Zij stelt zich graag aan u voor.
“Ik werk al jaren in de Achterhoek, en woon hier sinds anderhalf jaar met veel plezier samen met mijn partner Rob en onze paarden en katten. De paarden zijn een uit de kluiten gewassen hobby, samen met een vriendin fok ik een aantal veulens per jaar, daarnaast rijd ik fanatiek.
De laatste jaren heb ik vooral in het sociaal domein gewerkt als programmaleider en ontwikkelmanager voor de gemeente Doetinchem. Ik werk met passie en enthousiasme aan het verbinden van verschillende mensen en werelden, en zie een belangrijke rol voor de Regio in het organiseren van deze verbindingen. We zien het niet altijd van elkaar, maar we willen vaak hetzelfde bereiken. Door elkaar te leren kennen en gericht te informeren, begrijpen we elkaar beter en groeit het vertrouwen.

Mijn eerste weken als secretaris hebben me bevestigd in het  beeld dat ik van Regio Achterhoek en haar samenwerkingspartners had. Er gebeurt ontzettend veel, veel meer dan iedereen weet, en er wordt hard en professioneel gewerkt om de Achterhoek de krachtige regio te houden die ze nu is. Inhoudelijk ligt er een mooi en relevant programma, waar we samen met ondernemers, maatschappelijke organisaties en provincie hard aan werken en in geloven. De focus op Smart Werken zorgt voor een vliegwiel naar onder andere het aantrekken van jonge mensen, mooie trainee programma’s en opleidingsmogelijkheden.

In het komende halfjaar gaat Regio Achterhoek aan de slag met haar structuur, om te zorgen dat ze haar rol nog beter waar kan maken. In die periode zal ik mijn energie inzetten om samen te doen wat we in de Uitvoeringsagenda afgesproken hebben. En vooral ook te laten zien welke resultaten we behalen!”