Solarpark is Achterhoekse wereldprimeur

Flaneren tussen ruim 7000 zonnepanelen in de prachtige natuur waarin de mooiste vlinders rondfladderen. U kunt het straks allemaal beleven in NL Solarpark de Kwekerij. Dit park wordt aangelegd in Hengelo Gld. en levert sinds augustus al groene stroom. De Kwekerij is volgens de initiatiefnemers het eerste landschaps-zonnepark ter wereld.

Een bezoek aan dit zonnepark is een unieke belevenis. U kunt in deze bijzondere omgeving uw kinderen spelenderwijs van alles en nog wat over de natuur en duurzame energie leren. En, voor ondernemers die duurzame producten of diensten leveren is het solarpark natuurlijk dé plek om het bedrijf te promoten.

Het wordt een park dat echt voor het hele dorp en zijn omgeving is, passend binnen het aanwezige landschap. De bomen rondom het terrein, de structuren van de ‘oude’ kwekerij en het natuurlijke hoogteverschil binnen het terrein blijven waar mogelijk gehandhaafd. Bij de aanleg en het onderhoud van het park wordt uitsluitend gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Er wordt zuinig met water omgegaan en het aantal restproducten en de hoeveelheid afval wordt zoveel mogelijk beperkt. Het organische afval wordt ter plekke gecomposteerd of afgevoerd naar een composteerinrichting.

Het park biedt veel meer dan alleen genot en aanzicht. Het levert duurzame energie en is goed voor een CO2-reductie van ongeveer 550.000 kg per jaar. Lees hier welke voordelen het voor u biedt.

De basis voor dit unieke zonnepark is een ontwerp van Eigen Huis en Tuin-presentator Lodewijk Hoekstra en landschapsarchitect Nico Wissing in nauwe samenwerking met Gaby en Ton Koenders van NL Solarpark de Kwekerij. Bekijk hieronder de prachtige dronebeelden van het solarpark.

Bron: nlsolarparkdekwekerij.nl