Ferro Techniek wint Inspiratie & Innovatie Award 2015

Ferro Techniek uit Gaanderen heeft de Inspiratie & Innovatie Award 2015 gewonnen. The Flow Through Heater van het Achterhoekse bedrijf werd door deelnemers aan het Mikrocentrum High Tech Platform Jaarcongres als meest innovatief beschouwd.

Direct voor de verkiezing en uitreiking van de Inspiratie & Innovatie Award 2015 presenteerden de vijf genomineerde bedrijven (3Dealise, Admatec, AWL, Dare en Ferro Techniek) elk in 2 minuten hun innovatie, waarna de aanwezigen in de zaal mochten stemmen. Na enkele spannende minuten kwam The Flow Through Heater van Ferro Techniek als winnaar uit de bus.

Warm water in seconden

De innovatieve vinding van Ferro Techniek biedt warm water of stoom in slechts enkele seconden, zonder voorverwarming of standby-modus van het apparaat. Het gebruik van dikke film technologie waardoor snel, slim en accuraat vloeistof verwarmd kan worden werd door de zaal als meest innovatief beschouwd. Ferro Techniek won naast de award een stimuleringsprijs ter waarde van €5000,-, aangeboden door Mikrocentrum.

HTP Jaarcongres

Het tweede Mikrocentrum High Tech Platform Jaarcongres vond op donderdag 10 september 2015 plaats in het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven. Het programma bestond uit een drietal onderdelen: ontwikkelingen en stand van zaken van het High Tech Platform, de key note speech van Willem Vermeend en de verkiezing en uitreiking van de Inspiratie & Innovatie Award 2015.

‘Zonder innovatie geen MKB’

Na de officiële opening en de presentatie High Tech Platform nam Willem Vermeend de zaal mee in een inspirerend verhaal over de veranderende economie en het belang van innovatie voor het MKB. Als ondernemer en ervaringsdeskundige inspireerde hij met zijn eigen ervaringen de aanwezigen om te innoveren en te ondernemen. Vermeend benadrukte het belang van digitalisering, technologie, innovatie en zaken als Big Data en Internet of Things en adviseerde de MKB’ers om na te denken over wat dit voor hun toekomstige businessmodel betekent.

Bron: Mikrocentrum.nl