|

Hbo-afstuderen binnen twee jaar: het kan bij het Grensland College!

Op 20 juli ontvingen de eerste vijf Ad Management-studenten van het Grensland College hun Associate Degree(Ad)-diploma. Een echte mijlpaal voor het Ad-platform van de Achterhoek, dat in september 2021 is opgezet. “Studeren hier is zo leuk en kleinschalig, er heerst een perfect leerklimaat”, vertelt student Angeline trots.
Angeline heeft zich tijdens haar opleiding verder ontwikkeld en nieuwe mensen ontmoet. “Het is voor mij een mooie, leerzame reis geweest. De nieuwe vorm van onderwijs in de Achterhoek was voor mij de reden om te starten. De docenten bij het Grensland College zijn vanaf de start een stabiele factor geweest gedurende de twee jaar van de opleiding. De saamhorigheid van klasgenoten en docenten heb ik als zeer prettig ervaren, we hebben elkaar ondersteund en geïnspireerd.”

De kracht van de Ad
Afstudeerders van de Ad Management werken in verschillende sectoren, van bouw tot zorg en van maakindustrie tot retail. “Juist dat is de kracht van deze managementopleiding”, aldus Andrea Overkamp, docent en coördinator van de Ad Management in Winterswijk. “Het onderwijsconcept van deze opleiding is dat we ván elkaar leren. Natuurlijk krijgen studenten inhoudelijke modules als coachend leidinggeven, kwaliteitsmanagement en persoonlijke impact om een betere leidinggevende te worden. Maar studenten leren juist ook heel erg van elkaar. Daar begeleiding aan geven is echt een feestje. Het maakt me razend trots om nu hier te staan met maar liefst vijf afstudeerders, waarvan één cum laude!”

Student Jurriën werkt bij een installatiebedrijf en is als techneut op mbo 4-niveau opgeleid bij het Graafschap College. Voor deze technische denker was de Ad Management best even wennen: “Ik ben jaren terug opgeleid als techneut tijdens mijn engineering-opleiding. Daar leerde ik: iets klopt of iets klopt niet, daar zit geen ruimte tussen. In deze deeltijd hbo-opleiding hebben ik moeten leren dat je ook met heel veel grijstinten naar een probleem kunt kijken. Nu ik hier sta met mijn Ad-diploma ben ik zo blij, ik ben voor het leven verrijkt en heb mezelf écht overtroffen!”

Hbo-diploma in twee jaar
Wil jij net als Angeline en Jurriën ook in twee jaar naast je werk een hbo-diploma behalen? Kijk dan op www.grenslandcollege.nl voor meer informatie en het actuele aanbod. Als je je vóór 15 augustus aanmeldt, kun je in september al starten!

Kijk voor een tegemoetkoming in je studiekosten op www.opijver.nl