| |

Inloopbijeenkomst voor inspraak RegioExpres 15/1

Van 21 december 2023 tot en met 31 januari 2024 kan iedereen het ontwerp-inpassingsplan en het milieurapport inzien voor de RegioExpres (de sneltrein Arnhem-Doetinchem-Winterswijk) en hier een mening over geven.

Inloopbijeenkomst
Op maandag 15 januari 2024 van 19.00 tot 21.00 uur organiseert provincie Gelderland een inloopbijeenkomst in het Koningin Beatrixcentrum, Koningin Wilhelminastraat 12, 7031 AC in Wehl. Tijdens deze inloopavond kunt u vragen stellen over het ontwerp-inpassingsplan. U kunt dan gewoon binnenlopen. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Waar kunt u de stukken bekijken?
U kunt het ontwerp-inpassingsplan RegioExpres en alle bijbehorende stukken digitaal inzien op: de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder het nummer NL.IMRO.9925.IPRegioExpres-ont1
Wilt u liever een papieren exemplaar bekijken? Dat kan in Doetinchem, Didam, Zevenaar en Arnhem.
Lees hierover meer

Dubbel spoor en aanpassing van stations
Het spoor tussen Didam en Doetinchem-De Huet wordt verdubbeld, zodat de extra sneltrein kan rijden. Overwegen moeten veiliger worden gemaakt en de stations Doetinchem-De Huet en Wehl krijgen een tweede perron. Met het vaststellen van het ontwerp-inpassingsplan en milieueffectrapport zetten de provincie en samenwerkende partners de volgende stap om dit allemaal mogelijk te maken. In beide documenten komen allerlei onderwerpen aan bod die onderzocht zijn. Zoals het effect op natuur, stikstof, geluid en trillingen. De werkzaamheden vinden plaats in de gemeenten Zevenaar, Doetinchem en Montferland.
Lees verder >

Bron: provincie Gelderland