Over onze innovaties

Investeren in de Achterhoek doen we samen. Een innovatief idee komt tot leven door samen plannen te smeden en te ontwikkelen. Door partners te vinden en financieel bij te dragen. 8RHK ambassadeurs zet zich daar samen met jou voor in.

We blijven lobbyen en op zoek gaan naar nieuwe vormen van subsidiëring en cofinanciering.

Innovatief idee aanmelden & Subsidie aanvragen

Uitgelichte innovaties

Overzicht alle innovaties (pdf) en hieronder afzonderlijk te vinden:

Geavanceerd zoeken

70 projecten gevonden

Sleutel tot een energieneutrale woning

Met inzet van de Regio Deal start een verduurzamingsproject voor woningeigenaren én ondernemers om op aan te haken. Particulieren in de Achterhoek krijgen de kans om hun woning met een mooi aanbod te verduurzamen. De bijvangst is stimulering van de lokale economie, doordat aannemers, installateurs en leveranciers uit de Achterhoek aan het werk worden gezet.

Lees meer

Toolbox Statushouders

U heeft vacatures en bent best bereid om een of meer statushouders aan te nemen, maar u twijfelt nog. Beheerst de statushouder de Nederlandse taal wel voldoende om veilig te werken, leveren de cultuurverschillen geen problemen op? Logische vragen, waarbij de Toolbox kan helpen! Ook als u al werknemers in dienst heeft bij wie u…

Lees meer

KLASSE! in de Achterhoek

Sinds 2016 bestaat in de Achterhoek het Taalhuis Achterhoek, een samenwerking tussen het Graafschapcollege en de bibliotheken in de Achterhoek. Vanuit het Taalhuis worden laaggeletterden ondersteund.

Lees meer

Achterhoeks Fonds voor Talentontwikkeling Opijver

De officiële start van het Achterhoeks Talentenfonds Op IJver in maart 2021 kwam precies op het goede moment: midden in de coronacrisis en bij een stijgende werkloosheid. Het fonds geeft werknemers, werkzoekenden en zzp’ers die geen toegang tot scholing hebben, de kans om her- of bij te scholen in sectoren waar werk is.

Lees meer

Grensland College

Studenten – “doeners die denken” – kunnen zich nu melden voor Associate degree opleidingen van het Grensland College. Voor tweejarige praktijkgerichte hbo-opleidingen in de Achterhoek, voor verder leren of bijscholen naast een baan.

Lees meer