Over onze innovaties

Investeren in de Achterhoek doen we samen. Een innovatief idee komt tot leven door samen plannen te smeden en te ontwikkelen. Door partners te vinden en financieel bij te dragen. 8RHK ambassadeurs zet zich daar samen met jou voor in.

We blijven lobbyen en op zoek gaan naar nieuwe vormen van subsidiëring en cofinanciering.

Innovatief idee aanmelden & Subsidie aanvragen

Overzicht alle innovaties (pdf) en hieronder afzonderlijk te vinden:

Geavanceerd zoeken

87 projecten gevonden

GROS: Grensoverschrijdend ondernemen, werken en leren

We zijn erop gericht om belemmeringen weg te nemen bij het grensoverschrijdend zakendoen tussen Nederlandse en Duitse ondernemers/ondernemingen en om de grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling in de Achterhoek en het aangrenzende gebied in Duitsland te bevorderen.

Lees meer

Move2Social Achterhoek

Move2Social is een programma voor innovatieve, sociaal ondernemers in de fase van 0 tot 3. Dit kunnen startende ondernemers zijn met een heldere propositie die klaar zijn om de markt te betreden of jonge sociaal ondernemers die hulp nodig hebben bij hun businessmodel om zo een succesvolle onderneming op te zetten.

Lees meer

Leven Lang Ontwikkelen

We ontwikkelen een doorlopende leerlijn binnen het mbo van niveau 1 t/m 4 en aansluiting op Assiociate Degree (AD) voor zowel het dagonderwijs als volwassenenonderwijs (om-, her-, bijscholing en zij-instroom).

Lees meer

Fieldlab Digital Twinning

In het Fieldlab Digital Twinning, gevestigd bij Varex Imaging, wordt de Achterhoekse maakindustrie klaargestoomd voor de toekomst. Bedrijven en studenten kunnen hier kennismaken én werken met deze voorspellende digitale technologie.

Lees meer

Uitbouwen open innovatiesysteem – crossovers

In de Achterhoek is een systeem van samenwerkingsvormen ontstaan rondom innovatie en productontwikkeling. Deze open innovatiebenadering is in de technische industrie tot bloei gekomen en sluit goed aan bij de Achterhoekse maakindustrie.

Lees meer

Achterhoek Monitor

Op 13 december 2023 publiceerde de Achterhoek Board de vierde Achterhoek Monitor. De monitor geeft nieuwe inzichten met cijfers en data op het gebied van economie en leven in de regio. De monitor onderschrijft de regionale urgenties zoals vergrijzing en ontgroening en de krapte op de arbeidsmarkt waarop de nieuwe aanvraag voor een Regio Deal…

Lees meer