MKB-deal

HomeMKB-deal

Samen d’ran met MKB-deal voor hogere arbeidsproductiviteit!
Voor en door ondernemers in de Achterhoek

De MKB-deal richt zich op het verhogen van de arbeidsproductiviteit van minimaal 5% (binnen twee jaar) bij 100 Achterhoekse bedrijven. Het is een programma voor en door bedrijven uit de Achterhoek, juist om eens te werken aan het bedrijf in plaats van in het bedrijf. Om zo samen bedrijven in de regio te helpen en interessant te blijven voor gekwalificeerde werknemers. De Achterhoek is één van de eerste negen regio’s die door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is omarmd voor het sluiten van een MKB-Deal. Deze wordt mede mogelijk gemaakt door: 8RHK ambassadeurs, De Graafschap, Rabobank Graafschap en Rabobank Noord-Oost Achterhoek, VNO-NCW Achterhoek, RCT Gelderland, Metaalunie, SIKA, provincie Gelderland en het ministerie van EZK.

Als ondernemer komen er veel uitdagingen op je pad:

  • groei of uitbreiding
  • nieuwe markten, producten of diensten
  • overname of verkoop
  • ander bedrijfspand
  • investeren op automatisering

Herken je dit? Meld je dan aan voor de MKB-deal!  Aanmelden kan op elk moment via het formulier onderaan deze pagina.
We gaan d’r samen an om de productiviteit van 100 mkb-bedrijven in de Achterhoek te verhogen. Dat doen we in meerdere sessies in kleine groepen, met ondernemers die van elkaar kunnen leren. Zo helpen we elkaar én blijven we interessant voor gekwalificeerde medewerkers in de regio!

Wat levert het op?

  • concreet verbeterplan voor jouw business-vraag
  • uitbreiding van je netwerk
  • ondersteuning door ervaren onder- nemers die het proces begeleiden
  • nieuwe inzichten en concrete tools

Wat kost het?

Je eigen bijdrage is slechts € 1.000,-

Voor wie?

De MKB-deal is voor mkb-ondernemers met 10 tot 100 werknemers, gevestigd in de Achterhoek. Het doel is om in twee jaar tijd de arbeidsproductiviteit van elk bedrijf met minimaal 5% te laten stijgen. Niet harder, maar slimmer werken!

Fase 1: Verbeterplan op maat
In meerdere sessies kom je bijeen met maximaal tien collega-ondernemers. Ervaren ondernemers ondersteunen deze teams. Wat zijn jouw uitdagingen? En hoe kun je deze structureel aanpakken? Zo werken we samen naar een concreet plan van aanpak voor jouw bedrijf. Dat alles in een open sfeer, waarin iedereen van elkaar kan leren. Zo komen we snel tot de kern.
Tijdsduur: Drie maanden, dan door naar fase 2. Deze eerste fase is kosteloos.

 Fase 2: Doorvoeren verbeteringen
We maken kleine groepen van vijf ondernemers die qua verbeterplan iets aan elkaar kunnen hebben. Je voert zelf het plan uit, met op de achtergrond hulp van een ervaren ondernemer, die ook procesbegeleider is.We delen de voortgang met elkaar, zo zien we de resultaatverbetering ook daadwerkelijk én kunnen we van elkaar leren. Mochten we aanvullende kennis nodig hebben van een deskundige, dan schakelen we die in.
Tijdsduur: circa één jaar. In fase 2 betaal je een eigen bijdrage van € 1.000,00.

Aanmelden
Inschrijven kan via het formulier onderaan deze pagina.. Na je aanmelding volgt een individueel gesprek om jouw business-vraag te onderzoeken. Daarna plannen we je in voor de volgende groep.
Aanmelden kan op elk moment, de MKB-deal loopt van september 2020 t/m augustus 2022.

Wat zeggen deelnemers?


“Als het nodig is, werk ik zelf mee in de productie”. Carolien Nijhuis van Nijhuis Group vertelt hoe belangrijk echte aandacht voor je medewerkers is, juist in deze tijd.
Lees hier het interview met Carolien

“De gesprekken met de andere ondernemers van de MKB-Deal inspireerden mij om keuzes te maken”. Freddie Bisselink van Inter-fact Interiors vertelt hoe zijn bedrijf een compleet nieuwe ontwikkeling doormaakt.
Lees hier het interview met Freddie.


“Het helpt enorm om van een afstand naar je bedrijf te kijken. Het is zinvol en inspirerend.” Frank Geerdink van  Dutch Thermal Engineering (DTE) in Gaanderen vertelt hoe reflectie zijn onderneming verder brengt.
Lees hier het interview met Frank.

Mijn Magazine
Oost Gelderland Business

Bekijk hier de flyer MKB-Deal.
Zie ook het nieuwsbericht.

Benieuwd of de MKB-deal iets voor jou is?

Neem dan contact op met
– René Buiting, programmaregisseur Smart werken & Innovatie bij 8RHK ambassadeurs,
tel. 06 39 83 92 64 of met
– Rob Schouten, ondernemer en initiatiefnemer van de MKB-deal, tel. 06 51 59 28 67.

                

Projectleiders MKB-deal:

 

Partners van de MKB-deal

 

Aanmelden

Na invullen van onderstaand formulier, volgt een individueel gesprek om jouw business-vraag te onderzoeken.
Aanmelden kan overigens altijd, op verschillende momenten starten er nieuwe groepen.