MKB-deal

HomeMKB-deal

Samen d’ran met MKB-deal voor hogere arbeidsproductiviteit!
Voor en door ondernemers in de Achterhoek

De MKB-deal richt zich op het verhogen van de arbeidsproductiviteit van minimaal 5% (binnen twee jaar) bij 100 Achterhoekse bedrijven. Het is een programma voor en door bedrijven uit de Achterhoek, juist om eens te werken aan het bedrijf in plaats van in het bedrijf. Om zo samen bedrijven in de regio te helpen en interessant te blijven voor gekwalificeerde werknemers. De Achterhoek is één van de eerste negen regio’s die door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is omarmd voor het sluiten van een MKB-Deal.

Enkele reacties van deelnemers aan de MKB-deal:

“Ik word volledig opgeslokt door mijn eigen bedrijfsvoering en realiseer me dat ik, om een volgende stap te maken, meer tijd moet besteden aan de ontwikkeling van mijn bedrijf.’

“Volgens mij kan ik veel meer doen aan acquisitie. Ik hoor graag van collega-ondernemers en experts die mij verder op weg kunnen helpen.”

“Ik vind het soms ingewikkeld wat ik intern deel met mijn team en wat niet. Daar beter in leren balanceren gaat vast meer winst opleveren vice versa.”

“Alle kapitaal zit bij mijn bedrijf in machines, ik vraag me af of dat een goede keuze is.”

Start half september 1e groep met aftrap bij de Graafschap – Vijverberg
Schrijf je nu in! (via online formulier onderaan deze pagina)

Voor wie?
De MKB-deal is voor MKB-ondernemers met 10 tot 100 werknemers, gevestigd in de Achterhoek. Het doel is om in twee jaar tijd de arbeidsproductiviteit van het bedrijf met minimaal 5% te laten stijgen.

Fase 1: Verbeterplan op maat
In meerdere sessies kom je bijeen met tien collega-ondernemers, deze groepen stellen we zorgvuldig samen. Professionals uit het bedrijfsleven ondersteunen deze teams. Met elkaar wordt ieders bedrijfsmatige uitdaging opgezocht en onder de loep genomen. Met als resultaat een concreet plan van aanpak ter verbetering van de arbeidsproductiviteit van je bedrijf. We verwachten van jou een zekere openheid, anders komen we niet tot de kern.

Tijdsduur: drie maanden, dan door naar fase 2. Deze eerste fase is kosteloos.

Fase 2: Doorvoeren verbeteringen
We maken kleine groepen van vijf ondernemers die qua verbeterplan ook van elkaar kunnen leren. Je voert zelf het verbeterplan uit, met hulp van een procesbegeleider. We delen de voortgang met elkaar, want we willen de resultaatverbetering ook daadwerkelijk zien en van elkaar leren. Externe kennis van experts schakelen we in, op basis van de groepsvragen.

Tijdsduur: circa één jaar. Eigen bijdrage: € 1000.

De drie procesbegeleiders:

Vragen of contact

Bel of mail voor meer informatie met René Buiting van 8RHK ambassadeurs via:
Telefoon: 06 – 39 83 92 64 email: r.buiting@8rhk.nl of Rob Schouten, ondernemer en initiatiefnemer van de MKB-deal via 06 – 51 59 28 67.

Bekijk hier de flyer.
Zie ook eerder nieuwsbericht.

Mede mogelijk gemaakt door:
8RHK Ambassadeurs, De Graafschap, Rabobank Graafschap en Rabobank Noord-Oost Achterhoek, VNO-NCW Achterhoek, RCT Gelderland, Metaalunie, SIKA, Provincie Gelderland en het ministerie van EZK.

Aanmelden
Na invullen van onderstaand formulier, volgt een individueel gesprek om jouw business-vraag te onderzoeken. Daarna starten we half september met de eerste groep van bedrijven.
Aanmelden kan overigens altijd, er volgen meer groepen de komende twee jaar!