|

Move East: ervaar de toekomst van vervoer over de weg en door de lucht!

Wat betekent duurzame mobiliteit? En hoe ziet dat er in de (nabije) toekomst uit? Beleef het zelf! Kom op 16 of 17 juni 2023 naar de 1e editie van ‘Move East’.

Mobiliteit moet duurzamer
Duurzame mobiliteit is actueler dan ooit. Vervoer moet schoner, gezonder, en klimaatneutraal worden. Door groei van het verkeer, neemt de impact van mobiliteit op het klimaat, ons leefmilieu, de gezondheid en economie flink toe. Verduurzaming van mobiliteit is dus essentieel en Oost-Nederland werkt hier hard aan.

Hét duurzame mobiliteitsevent van Oost-Nederland!
Neem een kijkje in duurzaam vervoer over de weg en door de lucht, van morgen én overmorgen. Op Technology Base staan elektrische- auto’s, bedrijfswagens, steps, scooters en e-bikes voor u klaar. Ervaar zelf hoe het is om elektrisch te rijden. En stap eens op de nieuwe fat bike van Brekr. Ook kunt u de nieuwste drones bekijken én zelf besturen. Hiermee biedt het evenement de ultieme combinatie van informatie, inspiratie en gelegenheid om te netwerken.

Vrijdag 16 juni – de dag voor de zakelijke markt
Op vrijdag 16 juni staat de zakelijke markt centraal. Dagvoorzitter Harm Edens neemt u mee op zijn eigen manier: geestig, scherp, alert, en inhoudelijk scherp. Naast presentaties van topsprekers en workshops is er een beursvloer. Hier zijn de allernieuwste producten en diensten op het gebied van mobiliteit. Experts gaan ook met elkaar in discussie. Zo bespreken Henry Steenbergen (Directeur Transport en Mobiliteit Project Lead Rabo Electric), Daisy Tempelman (Lector Juridische en economische vraagstukken binnen de energietransitie) Hanzehogeschool Groningen waar wetgeving de voortgang van duurzame mobiliteit belemmert.

Productontwikkeling mobiliteitssector
Dynteq (gespecialiseerd in productontwikkeling voor de mobiliteitssector) maakt op vrijdag 16 juni haar meest ervaren productontwikkelaars vrij, om te brainstormen over nieuwe productideeën. U krijgt anderhalf uur de tijd om te sparren met twee ontwikkelaars over uw idee: met nadruk op de uitdagingen waar u tegen aanloopt. Ze kijken vanuit verschillende invalshoeken; maakbaarheid, design, kostprijs, businesscase etc., kritisch mee en geven advies om de volgende stappen in de ontwikkeling te realiseren.
Interesse? Laat het weten en meld je aan!