Nieuwe N18 op 2 mei open voor verkeer

Rijkswaterstaat stelt op woensdag 2 mei de Nieuwe Twenteroute tussen Groenlo en Enschede open voor het verkeer. Daarmee ronden we jaren van voorbereiding en anderhalf jaar bouwtijd af van een 27 kilometerlange, nieuwe autoweg. Op dinsdag 1 mei krijgen de bewoners uit de regio als eerste de mogelijkheid om te voet of op de fiets een kijkje te nemen op de nieuwe N18. De nieuwe weg wordt op 2 mei officieel geopend en daarna opengesteld voor het verkeer.

Aannemer Noaber18 is tot maandag 30 april bezig met de laatste werkzaamheden aan de nieuwe N18 en de oplevering van het project. De 27 kilometerlange, nieuwe autoweg is dan klaar voor het verkeer. Rijkswaterstaat wil de weg zo snel mogelijk openstellen, maar tegelijkertijd ook het publiek de mogelijkheid geven om eenmalig de nieuwe weg op een andere manier dan vanuit de auto te beleven. Daarom organiseren we op dinsdag 1 mei een publieksdag.

Publieksdag
Het afgelopen jaar heeft Rijkswaterstaat veel ideeën gekregen voor de invulling van een publieksdag. Helaas moesten veel ideeën afvallen, omdat ze qua tijd, ruimte en veiligheid niet haalbaar bleken. Op 1 mei kunnen bewoners uit de regio fietsen en wandelen over de nieuwe N18 en zijn de aansluitingen Neede en Haaksbergen te bekijken. Daarnaast zijn er vanwege de meivakantie ook allerlei activiteiten speciaal voor kinderen.

Officiële opening
Op woensdag 2 mei openen de regionale bestuurders samen met directeur-generaal van Rijkswaterstaat Michèle Blom officieel de N18 Nieuwe Twenteroute. Na de officiële opening zal het verkeer over de nieuwe weg kunnen rijden.

Bron: persbericht Rijkswaterstaat