Samen voor Krachtige Regio’s

Kennisconferentie Regio Deals 25 t/m 28 januari

Sterke regio’s dragen bij aan een veerkrachtige samenleving, dit kabinet maakte daar 950 miljoen euro voor vrij. Elke regio in Nederland heeft een eigen karakter, en elke regio heeft iets anders nodig. Op dat eigene van de regio sluiten de 30 Regio Deals aan die vanaf 2018 in heel Nederland zijn gestart. Met dit nieuwe instrument wordt de brede welvaart voor inwoners in de regio versterkt op een manier die recht doet aan die regio. Rijk en regio hebben samen ruim 2 miljard euro geïnvesteerd en werken nu samen als partners aan de uitvoering van de plannen. De eerste resultaten worden inmiddels zichtbaar – ondanks de pandemie – en er is veel geleerd! Dat delen we graag in een meerdaagse online kennisconferentie ‘Samen voor Krachtige Regio’s die van 25 t/m 28 januari plaatsvindt.

Laat je bijpraten en inspireren!
Rijk en regio bieden je een reeks webinars, podcasts, mini-colleges en inloopspreekuren met experts. Ze gaan onder meer over de Human Capital Agenda van Zwolle, de Wellbeing Economy, burgerparticipatie in Noord-Limburg en de schoolverlatersaanpak van Oost-Groningen. Op donderdag 28 januari passeren nog meer voorbeelden en ervaringen de revue, inwoners, ondernemers en bestuurders uit onder meer Parkstad Limburg, Zuid en Oost Drenthe en Flevoland schuiven aan bij Minister Schouten in een live-uitzending. Samen oogsten we resultaat! Ook daar kun je online bij zijn en je vragen stellen.

Meedoen en aanmelden
De conferentie is voor iedereen toegankelijk en voor velen wellicht interessant, ook als je niet bij een Regio Deal betrokken bent. Alle informatie over het programma vind je op het platform www.krachtvanderegio.nl. Meld je aan en log in om je vervolgens op te geven voor de events die jou interesseren.