Provincie zoekt doorstroommakelaars

De woningnood in Gelderland is hoog. Tot 2030 moeten er 80.000 woningen worden bijgebouwd. Ook goede doorstroming op de woningmarkt is essentieel. Ouderen in huurwoningen vinden vaak moeilijk een nieuwe woning. Hierdoor kunnen ze geen plaats maken voor starters. Door het inzetten van doorstroommakelaars willen we de woningmarkt weer in beweging krijgen.
Gedeputeerde Peter Kerris: “Starters en gezinnen komen moeilijk aan een woning. Veel ouderen zoeken een woning die beter bij hun past, maar kunnen die niet vinden. Door ze te helpen maken we een woning vrij voor een gezin met kinderen. En die maken weer een starterswoning vrij voor een jong stel. Zo zetten we de woningmarkt in Gelderland weer in beweging.”

Doorstromen
Doorstroommakelaars zorgen voor een betere afstemming tussen ouderen die willen verhuizen en het beschikbare woningaanbod. Ze helpen ouderen bij het vinden van een woning die past bij hun leeftijd en levensstijl. Zij werken samen met gemeenten en woningcorporaties, huisartsen en hulpverleners.

Verhuisbonus
De inzet van diverse doorstroommakelaars moet komende jaren ruim 1.000 verhuisbewegingen opleveren. Zo vinden nog veel meer mensen een passende woning. Wie wil doorstromen kan gebruik maken van een verhuisbonus van € 2.500. De doorstroommakelaars gaan rond de zomer van 2021 van start.

Actieplan Wonen
Met het Actieplan Wonen wil de provincie ervoor zorgen dat meer mensen een woning vinden die bij hun past. Zo is 1 de acties het verbeteren van de doorstroming in de sociale huur door het inzetten van doorstroommakelaars.
Solliciteren als ZZP’er? Of als bureau aan de slag gaan als doorstroommakelaar? Kijk dan op: werkeningelderland.nl

Bron: provincie Gelderland