|

Ruim 3500 kinderen bij Week van de techniek

Basisscholen in Oude IJsselstreek, Doetinchem en Bronckhorst hebben in totaal 3530 leerlingen aangemeld voor een techniekactiviteit in de Week van de Techniek van 4-14 april. De technieksector neemt een grote plaats in op de krappe regionale arbeidsmarkt. Basisschoolleerlingen zijn de medewerkers van de toekomst! De Thematafel Onderwijs & Arbeidsmarkt van 8RHK ambassadeurs organiseert daarom jaarlijkse een Week van de techniek, het ene jaar in de West-Achterhoek en het jaar daarop in de Oost-Achterhoek.

Wat gaan ze doen?
Leerlingen uit groep 8 in Oude IJsselstreek krijgen in een trailer van de Rijksuniversiteit van Groningen en GasTerra les over Jouw Energie van Morgen. Wat is jouw energie in 2030? Hoe verwarm jij je huis in 2040? Rijden er nog auto’s in 2050?
Groepen 8 in Doetinchem en Bronckhorst gaan in een moderne workshop kennismaken met het ambacht smeden. In de tent van Mondra-opleidingen maken de leerlingen onder deskundige leiding een eigen sleutelhanger.

Leerlingen in groep 7 krijgen een gastles aangeboden door een vrouwelijke beroepsprofessional. Zij laat de leerlingen zien hoe hip en cool techniek kan zijn. Onder haar deskundige leiding wordt een klein werkstukje gemaakt. Met de inzet van vrouwelijke rolmodellen willen we techniek ook onder de aandacht brengen van (jonge) meisjes. Lees hierover meer

Voor de groepen 5 en 6 wordt een Robotrace georganiseerd door STEAM Academy, waarbij de leerlingen een robot over een parcours gaan programmeren.

De groepen 3 en 4 maken kennis met Mad Science. Op een prikkelende manier worden zij door een groep gekke professoren meegenomen in de wereld van wetenschap en techniek.

In de groepen 1 en 2 leren de kinderen maar ook de leerkrachten spelenderwijs programmeren met de interactieve educatieve alleskunner Photon en de B-bot.