| |

StadsLAB neemt werk uit handen

Hebt u een opdracht voor een student van het stadsLAB*? In februari starten zij aan een nieuwe ronde en werken dan een semester lang (tot eind juni) aan hun opdracht. Als u het leuk vindt om daarbij ook met onze exchange-studenten te werken: laat het vooral weten. In het tweede semester ontvangen we namelijk ook ruim tien studenten uit diverse Europese landen, Zuid-Korea en de VS.

*Het stadsLABis een creatieve broedplaats met studenten van vier verschillende opleidingen: Bestuurskunde/ Overheidsmanagement, Stedenbouwkundig Ontwerpen, Ruimtelijke Ordening & Planologie en Klimaat & Management.

Wat doen de studenten?
De studenten werken interdisciplinair aan ruimtelijke en maatschappelijke uitdagingen. Dat doen zij via thema’s als duurzaamheid, inclusie, veiligheid, participatie, leefbaarheid en gastvrijheid. Deze nieuwe generatie young urban professionals kijkt met een frisse blik naar uw vraagstuk en werkt aan slimme toekomstgerichte oplossingen. Deze worden vertaald in beroepsproducten. Rapporten, ontwerpen, adviezen, evaluaties, brochures, alles komt voorbij.

Bekijk onze flyer en aanmeldformulier. Ook als voor u een stagiair (jaar 3) of afstudeerstudent meer passend is dan kunt u dat uiteraard aan ons laten weten. Mail met Marjolein van Alken.

Podcast Oekraïne
Bekijk de podcast die we in het stadsLAB opnamen onder de titel ‘Pleinen, parken en kerken in Oekraïense steden’. Dit gebeurde in het kader van een actie van Saxion voor Oekraïense medestudenten. In de podcast lezen we met een aantal collega’s en studenten een verhaal voor over de bewogen geschiedenis van Lviv, afgewisseld met verhalen van studenten over de schoonheid van hun stad thuis in Oekraïne. Mede namens de collega’s uit het stadsLAB wensen we dat we met u in 2023 verder mogen bouwen aan een geborgen thuis voor de inwoners van onze dorpen, steden en regio’s, hier en over de grens. Want dat is misschien wel het uiteindelijke doel waarvoor we onze studenten opleiden.