Start toekomstreizen Samen Goed Wonen

Met de Achterhoekse Toekomst Toer gaan we het komende half jaar op reis. Op 10 november maken we de eerste reis over Samen Goed Wonen in de Achterhoek en bezoeken we inspirerende voorbeelden en initiatieven op het gebied van wonen. Hoe ziet flexibel en tijdelijk wonen voor starters eruit? Hoe zorgen jong en oud er samen voor dat ze passende woonruimte krijgen? Hoe kunnen we op nieuwe manieren met ons vastgoed omgaan?

Update 31-10: Deze reis is volgeboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Werk mee aan de nieuwe toekomstagenda voor de Achterhoek en laat je inspireren door mooie voorbeelden. Ga jij met ons mee? De toekomstreis op 10 november begint om 15.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Onder leiding van expeditieleider Gerry bezoeken we onder meer een prachtig bewonersinitiatief in Beltrum wat wonen in de toekomst voor jong en oud mogelijk maakt. In Harreveld is te zien hoe een groep jongeren door CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) een leegstaand bedrijfspand heeft laten slopen om er hun eigen woningen te bouwen. Zo konden zij in hun geliefde geboortedorp blijven wonen. Ook gaan we in gesprek over de woonwensen van jongeren in de Achterhoek en hoe tijdelijke woonvormen daar een antwoord op kunnen bieden.

Bekijk onderstaande video en maak alvast kennis met een aantal wooninitiatieven, geïnteresseerde toekomstreizigers en expeditieleider Gerry.