’t Grachthuys Bredevoort

Stem op Gelders ‘gebied met passie’

Wat is jouw favoriete Gelderse gebied? 13 ‘gebieden met passie’ zijn genomineerd voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2016, waaronder 2 gebieden in de Achterhoek. Deze prijs wordt iedere twee jaar door de provincie Gelderland uitgereikt aan opvallende en inspirerende ruimtelijke projecten. Het publiek kan stemmen tot en met 10 april.

Bredevoort Boekenstad

Bredevoort is genomineerd dankzij projecten als het Vestingpark, het Kulturhus, het Ambtshuis, Parkzone-Noord, herinrichting van de openbare ruimte (‘t Zand, Kruittorenstraat en Centrum) en initiatieven op het gebied van Boekenstad, kunst, ambacht, cultuur, welzijn en toerisme. Ter ondersteuning van de nominatie zijn een filmpje en een fotoboek ‘Breevoort can ick vergeten niet’ gemaakt. Deze zijn te bekijken op www.aalten.nl/bredevoort.

Oude IJssel

De Oude IJssel stroomt bij Gendringen ons land binnen, niet veel later voegt de Aa-strang zich daarbij. 24 kilometer lang stroomt de rivier, tot aan Doesburg, door een landschap van stroomruggen, rivierduinen, rivierweiden, stadjes, dorpen en kastelen. Het gebied heeft de afgelopen 15 jaar een behoorlijke transformatie ondergaan: ontwikkeling van de ecologische verbindingszone, vergroten van recreatieve mogelijkheden op en langs het water, realisering van vitale stedelijke ontwikkeling (o.a. de Ulftse ijzergieterij DRU) en impuls voor de sportvisserij.

Stemmen

Breng uiterlijk 10 april je stem uit op één van de genomineerde gebieden via maakgelderlandmooier.gelderland.nl. Het gebied dat de meeste stemmen krijgt wint een geldbedrag van €10.000,-. Met een leuke of mooie motivatie maak je zelf ook nog eens kans op een prijs. Provincie Gelderland verloot 4 kaarten voor Nationaal Park De Hoge Veluwe en 13 boeken over deze gebieden met passie.