|

Stichting Femme Tech Achterhoek zet in op diversiteit technische sector

Oprichting Femme Tech Achterhoek viert hoogtepunt in diversiteitsrevolutie!

Op 29 februari 2024 (een week voor Internationale Vrouwendag op 8 maart) is het initiatief Femme Tech Achterhoek officieel opgericht.
Wat begon als een bescheiden idee op LinkedIn, is uitgegroeid tot een dynamische kracht die diversiteit in de technische sector omarmt. Door bedrijfsbezoeken, techniekdagen en voorlichtingsbijeenkomsten hebben we niet alleen een netwerk opgebouwd, maar ook een broodnodig platform gecreëerd waar technisch onderlegde vrouwen elkaar vinden en versterken. Ons unieke perspectief draagt bij aan een inclusieve technische wereld waar we trots op zijn.

Met het oprichtingsbestuur, bestaande uit Anne Marie Willemsen (voorzitter), Leonie Meuwszen (penningmeester), Inou Heideman (secretaris), Jolien Heeman en Jasmijn Krabbenborg (algemene leden), is de stichting nu officieel aan zet om de voortgang en groei van Femme Tech Achterhoek te waarborgen. Daarmee is een nieuwe fase ingeluid voor de technische sector in de Achterhoek.

Femme Tech Achterhoek streeft naar:

  • Het bevorderen van diversiteit in de (maak)industrie van de Achterhoek.
  • Het aantrekken van een diverse groep arbeidskrachten voor technische bedrijven in de Achterhoek.
  • Het behouden van technisch talent in de sector.
  • Het op een andere wijze verbinden van technische beroepen op de arbeidsmarkt.
  • Het aanmoedigen van scholieren om te kiezen voor technische opleidingen, met de boodschap: “Volg je passie en omarm je talenten”.
  • Het bestrijden van oude genderpatronen en vooroordelen in technische beroepen.

We staan te popelen om met dit nieuwe hoofdstuk de diversiteit in de technische sector voor en met de Achterhoek verder te bevorderen en een inclusieve omgeving te creëren waarin iedereen zich thuis voelt en maximaal vooruitkomt.

Ben je geïnspireerd om deel te nemen aan ons initiatief als ambassadeur of wil je meer weten hierover? Aarzel dan niet om jezelf te melden! Stuur simpelweg een berichtje via LinkedIn naar Inou Heideman. https://8rhk.nl/femme-tech-achterhoek/

Benieuwd waar wij binnenkort vertegenwoordigd zijn? Hou onze LinkedIn pagina in de gaten.