Studeren in Bocholt: super toll und sehr billig!

Studeren in het buitenland lastig en duur? Nee hoor! Op woensdagavond 16 maart a.s. om 19.00 uur houdt ‘ontgrenzer’ Walter Leemreize een lezing in de bibliotheek van Lichtenvoorde over de fantastische mogelijkheden voor Nederlanders om te studeren in Duitsland. Aanleiding is De Boekenweek 2016 waarin het thema ‘Duitsland’ centraal staat.

Naast algemene informatie over Duitsland (cultuurverschillen, staatsinrichting, economie e.d.) besteedt Leemreize tijdens de lezing speciale aandacht aan de aantrekkelijke studiemogelijkheden in het Duitse Bocholt voor Achterhoekse jongeren. Vlak over de grens bij Aalten bevindt zich namelijk de Westfälische Hochschule, waar je je Bachelor- én Masterdiploma kunt halen. En je betaalt als Nederlandse student maar € 240,- collegegeld per jaar! Maar bijna niemand in de Achterhoek weet dit. “Hier moet hoognodig verandering in komen!”, vindt Leemreize.

Walter Leemreize werkt als ‘ontgrenzer’ bij de Regio Achterhoek en houdt zich bezig met het aanjagen van concrete grensoverschrijdende projecten. Meer weten over Duitsland en de kansen die er liggen? Kom naar deze lezing. De deur van de bibliotheek in Lichtenvoorde (Dijkstraat 2a) staat, gratis en zonder aanmelding vooraf, voor iedereen open.