Talententuin toont jongeren innovatieve kracht van de Achterhoek

De Gruitpoort in Doetinchem wordt 22 november omgetoverd tot een bruisende en innovatieve ontmoetingsplaats, waar jonge talenten in contact komen met Achterhoekse werkgevers. Aan deze eerste editie van de Achterhoekse Talententuin nemen 25 bedrijven deel, die hun innovatieve producten en diensten laten zien aan jongeren die op zoek zijn naar een stageplaats of startersfunctie.

Of je als jongere nu aan de slag wilt bij een klein innovatief bedrijf, non-profit organisatie of grote multinational, je vindt deze bedrijven allemaal in de speciaal ingerichte inspiratietuin. Ook kun je één op één speeddaten met jouw potentiële aanstaande werkgever. Daarnaast zijn er interessante sprekers én workshops, bijvoorbeeld hoe je LinkedIn gebruikt om jouw droomstage of -baan te vinden. We sluiten de middag af met een informele borrel.

De Talententuin is vrijdag 22 november van 14.00 tot 18.00 uur in de Gruitpoort in Doetinchem. De middag zit vol met inspirerende activiteiten voor jongeren en wij verwachten zeker 150 bezoekers. Wil jij graag deelnemen aan de Talententuin en speeddaten met bedrijven? Meld je dan nu aan! Mail je naam, opleiding en bij voorkeur ook je CV naar Aloeske Vosseberg: aloeske@achterhoekwerkt.nl Meer informatie vind je op Facebook: www.facebook.com/AchterhoekseTalententuin

De Talententuin is een initiatief van Achterhoek 2020 Jong. Betrokken jongeren uit de Achterhoek organiseren samen dit carrière-evenement om te laten zien dat de Achterhoek een aantrekkelijke werk- en woonomgeving biedt. Projectleider Tom Salemink, tevens initiatiefnemer van het platform www.achterhoekwerkt.nl, stelt: “Er zijn volop uitdagende projecten en banen in de Achterhoek, we moeten ze alleen meer zichtbaar maken voor jonge hoogopgeleiden.”