| |

Vacature: tijdelijk projectleider huisvesting arbeidsmigranten

Gezocht: tijdelijk projectleider huisvesting arbeidsmigranten (max. 12-16 uur p/w)

Arbeidsmigranten verdienen een goede huisvesting en dito voorzieningen in de Achterhoek. Extra urgent in een steeds krapper wordende regionale arbeidsmarkt, waar grote behoefte is aan extra arbeidskrachten. Jij kunt eraan bijdragen dat arbeidsmigranten op hun plek zijn in de Achterhoek, door als projectleider dé basis te leggen voor een regionaal beleidskader. Het doel is om het plan dit najaar voor te leggen aan de zeven gemeenteraden die de Achterhoek telt.

Jouw rol
Als projectleider geef je sturing aan het proces van uitwerking van het regionale beleidskader.De eerste stappen zijn gezet. Begin van het jaar is een excursie georganiseerd naar twee voorbeeldprojecten, waarbij een brede doelgroep bestaande uit werkgevers, uitzendbureaus, huisvesters, makelaars, handhavers en beleidsmakers is uitgenodigd. Na afloop van de excursie is een paneldiscussie gehouden.

De huisvesting van arbeidsmigranten is primair de verantwoordelijkheid van werkgevers. Je betrekt hen vroegtijdig in de beleidsontwikkeling. De markt realiseert, de overheid faciliteert. Daarnaast werk je aan een gelijk speelveld, door regels en mogelijkheden af te stemmen. Je gaat daarvoor in gesprek met diverse partijen als gemeenten, koepelorganisaties, grote werkgevers, uitzendbureaus, woningcorporaties en meer.

Je inventariseert vraag en aanbod, actualiseert gemeentelijke en regionale gegevens en laat kansen zien. Je kent de aanpak van andere Gelderse regio’s en de Kadastertool voor onderzoek van potentiële locaties. Je stemt af met de thematafelregisseur Wonen & Vastgoed van 8RHK ambassadeurs en met de wethouder die bestuurlijk trekker is (Bart Porskamp, gemeente Oost Gelre).

8RHK ambassadeurs
8RHK ambassadeurs kent totaal circa 25 directe collega’s, daarbuiten honderden ambassadeurs in bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid: We zijn een 3-O samenwerking. 8RHK ambassadeurs heeft een spilfunctie in het uitvoeren van de Achterhoek Visie 2030 en het toekennen van subsidiegelden aan projecten die daaraan bijdragen. We werken samen met diverse ambassadeurs aan innovatie en groei van onze economie. En aan het versterken van een groene, gezonde, bereikbare woon- en leefomgeving.

Jouw visitekaartje
Je hebt affiniteit met de Achterhoek en kennis en ervaring in de werkwijze van uitzendbureaus voor arbeidsmigranten. Je hebt aantoonbare, recente ervaring in een soortgelijke functie. Je hebt bestuurlijke sensitiviteit en kan effectief communiceren op verschillende niveaus. Je werk- en denkniveau is hbo+ en bent planmatig.

Jij bent dus: 

  • Een sterke, georganiseerde projectleider
  • Een spilpartner die thuis is in een brede werkomgeving
  • Resultaatgericht en een kansenzoeker

Wij bieden
Aanstelling per direct, op basis van detachering (dat kan ook een tijdelijk dienstverband zijn) of ZZP. Een boeiende opdracht in thematiek die ons allen raakt; wonen en werken in de mooie groene Achterhoek. Daarnaast een moderne flexwerkplek in De Steck in Doetinchem en een bak vol enthousiaste collega’s. Verlenging van de opdracht behoort tot de mogelijkheden.

Solliciteren
Interesse? We zien je sollicitatie graag tegemoet via onze vacaturewebsite Werken in Gelderland. Voor vragen en meer informatie kan je je richten tot: René Buiting, thematafelregisseur Wonen & Vastgoed, bereikbaar via 06- 39 83 92 64 of r.buiting@8rhk.nl.