Webinar afstudeerders: wonen en bouwen in de Achterhoek

Op 23 juni  van 10:00-11:30 uur presenteren studenten hun onderzoeken op het gebied van wonen en bouwen in de Achterhoek. Een prachtig diverse verzameling onderwerpen!  Vind je het leuk om ook aan te sluiten? Stuur een mail dan ontvang je een uitnodiging met teamslink. Houd tijdens de presentatie je telefoon bij de hand voor een korte kennisquiz 🙂
Ken je iemand die er misschien bij wil zijn? Stuur de uitnodiging gerust door!

Rianne Weide loopt sinds 1 februari 2021 haar onderzoekstage bij provincie Gelderland. Zij doet onderzoek naar (krimp)regio de Achterhoek en bekijkt of de thuiswerktrend en het arbeidstekort in de regio kansen bieden om meer inwoners aan te trekken en hoe deze kansen het best verzilverd kunnen worden. Het onderzoek is de laatste fase van haar Master Economische Geografie. Ze presenteert ons de tussenresultaten, het onderzoek loopt nog tot september.

Wietze Gerfen is bezig met de afronding van zijn masterscriptie Planologie bij de UvA. Zijn onderzoek richt zich op het belang van het behoud van starters voor de leefbaarheid in de Achterhoek. Met als hypothese dat CPO-projecten helpen om jongeren te behouden.

Marre Soldaat en Bram Polman doen onderzoek vanuit hun bachelor Bestuurskunde aan Saxion. Het versnellen van het proces van bouwaanvraag tot uitvoering woningbouw is het doel. De opdracht is verstrekt vanuit de thematafel Wonen en Vastgoed.

Meerdere studenten hebben onderzoek gedaan in opdracht van Cirkelregio de Achterhoek, zoals het in kaart brengen van locaties in de Achterhoek voor modulaire woonvormen. Onder andere van de opleiding Smart Building van het Graafschap College en Bouwkunde van de HAN. Zij kunnen door vakantie en toetsen niet aansluiten. Twan van Vuren van Cirkelregio geeft een toelichting.