|

3e groep stadsLAB studenten in Bronckhorst

Alweer voor de derde keer op rij komt een groep hbo-studenten van het stadsLAB van hogeschool Saxion naar de Achterhoek om antwoorden te vinden op een actueel vraagstuk. Geheel passend bij onze regio die de deuren wijd open zet voor studenten en jong talent, om dé stage- en afstudeerregio van Nederland te worden. In november 2020 tekenden hogeschool Saxion en de regio voor een samenwerking hierin. De winst voor studenten is om via een ‘bootcamp’ in de directe beroepsomgeving te leren én de regio te verkennen. Na een start in gemeente Oude IJsselstreek en vervolgens Aalten, komen de studenten dit jaar naar Bronckhorst. Samen met de hogeschool, SmartHub en 8RHK ambassadeurs wordt weer een uitdagende leeropdracht voorgelegd, ditmaal over energietransitie.

Energietransitie
Woensdag 7 september bezoekt de groep studenten de kernen, Hummelo, Steenderen, Vorden, Zelhem en Hengelo. Ongeveer 50 tweedejaars studenten van de opleidingen, stedenbouw, planologie, bestuurskunde en klimaat & management komen de opdracht uitvoeren. Het onderwerp is energiearmoede, actueel door de hoge energieprijzen en de gevolgen voor huishoudens. De gemeente vraagt aan de studenten te onderzoeken hoe inwoners de energietransitie ervaren en een advies hoe de gemeente inwoners kan ondersteunen in de transitie. Met ideeën voor energiebesparing en het voorkomen of verlichten van hoge energierekeningen.

Studenten ook voor jouw organisatie laten werken?
Hbo-studenten van StadLAB volgen opleidingen in: BestuurskundeStedenbouwkundig OntwerpenRuimtelijke Ordening & Planologie en Klimaat & Management. Samen met docenten, onderzoekers, bewoners en organisaties werken zij aan slimme oplossingen voor ruimtelijke en maatschappelijke uitdagingen. Lees hier meer informatie.