Achterhoek Monitor – raak geïnspireerd!

“Het verhaal achter de cijfers, daar gaat het om! Bedrijven en ondernemers: Gebruik deze waardevolle data om voor te sorteren op de toekomst.”

Video over arbeidsmarkt in de Achterhoek Monitor
In deze video gaat Frans Miggelbrink in gesprek met Hoogleraar Transitie in Stad en Regio van de Radboud Universiteit én een van de experts achter de Achterhoek Monitor, Gert-Jan Hospers. In deze derde video over de Achterhoek Monitor wordt de arbeidsmarkt van de Achterhoek onder de loep genomen. Er is een tekort aan hoger opgeleiden in onder andere de zorg, ICT en techniek én aan medewerkers zonder startkwalificatie. Gert-Jan: ”Je ziet ook het innovatieve karakter van bedrijven in de Achterhoek, hoe ze in een noodgreep tot oplossingen komen. Bijvoorbeeld het gelauwerde Rensa dat vorig jaar een ondernemersprijs won als beste familiebedrijf, die gepensioneerde oud-medewerkers hun bussen laat rijden. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen. De Monitor helpt in het maken van keuzes!”

Achterhoek Monitor 2021-‘22
De Achterhoek Monitor biedt een overzicht van feiten en cijfers over de economie en het leven in de Ach­terhoek en is samengesteld door een team van onafhankelijke onderzoekers. In de tweede editie valt op dat de Achterhoek zich robuust en veerkrachtig toont ten tijde van de pandemie en zich de gelukkigste regio van Gelderland mag noemen. De werkloosheid is opnieuw fors gedaald, de werkgelegenheid historisch hoog. De sterke maakindustrie en agro-foodsector, gecombineerd met de kracht van familiebedrijven, dragen hier fors aan bij. Daar tegenover staat de Achterhoek voor grote uitdagingen om het tekort aan arbeidskrachten en het tekort aan goede en betaalbare woningen aan te pakken. Lees meer over de Editie Achterhoek Monitor ‘2021-’22 op onze website.