|

Beyond Retire: behoud werknemers na hun pensioen

Veel medewerkers willen graag parttime blijven doorwerken na hun pensioen. In deze krappe arbeidsmarkt kan dat voor organisaties erg waardevol zijn: behoud van ervaren personeel dat ook als mentor van nieuw personeel kan fungeren.

Thijn Rutten (Beyond Retire) geeft workshops aan mensen die met pensioen gaan. Hij laat ze gezamenlijk, in interactief verband nadenken over hun nieuwe levensfase. Onderwerpen zoals het maken van een terugblik, hoe blijf ik sociaal, mentaal en lichamelijk actief, vrijwillig en betaald werk, financiën en nog meer komen aan bod.
Hij geeft deze workshops momenteel voor medewerkers van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, ROC – Nijmegen en Waterschap Rijn en IJssel.

Interesse? Kijk op de website voor meer informatie en referenties van deelnemers.

Thijn Rutten: “De inspiratie voor mijn bedrijf heb ik gevonden bij mijn grootouders: mijn oma is bijna 80 en eigenaar van hoedenwinkel Cappello in Nijmegen. Het arbeidscontract van mijn opa werd automatisch beëindigd op zijn pensioenleeftijd. Ik merkte dat mijn oma veel scherper en vitaler is gebleven en dat zij een beter kort termijngeheugen heeft. Dat komt doordat ze nog bijna elke dag wordt uitgedaagd.”

Ellen Bron (Rijn IJssel): Nuttig en inspirerend om samen met collega’s stil te staan bij ons naderende pensioen. Thijn leidde ons op een prettige manier langs een aantal gespreksonderwerpen waar we vervolgens mee aan de slag konden.”