Even voorstellen: Hans Suurmond, kennismakelaar Wonen

Ik ben geboren in Zeeland en heb ook gewoond en gewerkt in Brabant en Overijssel. Al ruim 30 jaar woon ik samen met mijn vrouw en twee dochters in Gelderland. Ik ben zelfstandig ondernemer en sinds 2011 actief in de Achterhoek, als coördinator wonen voor de samenwerkende gemeenten, vorig jaar als projectleider Kernenfoto’s en nu ook als  kennismakelaar Wonen voor de Achterhoek Agenda 2020. In mijn vrije tijd doe ik aan Theatersport. Ook houd ik van skiën en van fotografie.

Ik vind Achterhoek 2020 een belangrijke beweging, omdat we volgens mij de toekomst alleen maar effectief tegemoet kunnen treden als we samen de schouders er onder zetten. Ik heb gemerkt, dat het niet altijd vanzelfsprekend is om samen te werken en daarom is de rol van ‘verbinder’ erg nuttig. Het project kernenfoto’s en de regionale woonagenda, die nu wordt opgesteld, laten veel kansen zien voor nieuwe verbindingen. Ik verwacht dat dit in 2015 zeker tien nieuwe projecten en samenwerkingen gaat opleveren op het gebied van wonen en zorg.

Ik nodig mezelf uit bij tal van Achterhoekse organisaties en laat me ook graag uitnodigen om onder het genot van een kop koffie na te gaan wat nodig is om nieuwe initiatieven en kansen tot ontwikkeling te brengen. Ik heb al diverse mensen uit organisaties op elkaars spoor gezet. Mijn motto daarbij is “Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder”.

De Achterhoek staat voor grote uitdagingen op het gebied van wonen en zorg: hoe gaan we om met leegstand, hoe zorgen we voor kwalitatief goede woningen voor jong en oud? Etcetera. Maar er liggen juist ook volop kansen in de Achterhoek. De krimp stimuleert de creativiteit en innovatie en dwingt tot samenwerken! Daaruit kan veel moois ontstaan. In het voorjaar ga ik namens Achterhoek2020 gericht op pad om maatschappelijke organisaties, ondernemers en bewonersorganisaties te vragen welke bijdrage zij gaan leveren. Hebt u nu al ideeën? Ik hoor ze graag!

E-mail Hans Suurmond
Telefoon: (06) 4747 4482