|

Fiets de files weg en win prijzen met de FietsChallenge 2023

De A12 blijft onverminderd druk en anders reizen is nodig. Een van de oplossingen is vaker fietsen naar het werk. Om dit te stimuleren organiseert A12 Slim Reizen de FietsChallengeA12 2023. Deze actie loopt van 15 april tot 15 oktober. Je kunt op ieder moment opstappen en in 1 actie 5 doelen bereiken: helpen de files weg te fietsen, prijzen winnen, werken aan je gezondheid, geld besparen aan benzine en een bijdrage leveren aan een goed doel naar keuze. Gratis deelnemen en aanmelden via www.fietschallengeA12.nl.

Gratis fietscheck en smoothie fietsen
Op dinsdag 18 april vindt de officiële starthandeling plaats in Duiven en Zevenaar. Iedereen kan gratis zijn fiets laten checken door een professionele fietsmaker, terwijl ze zelf een smoothie fietsen. Van 08.00 tot 14.30 uur staan we op de hoek van de Nieuwgraaf en Dijkgraaf op bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf in Duiven en van 16.00 tot 18.00 uur aan De Groeneweg in Zevenaar.

Vijf keer winst
“Deelnemen aan de actie levert de deelnemers zeker vijf keer winst op,” legt Sandra Faessen, projectmanager A12 Slim Reizen, uit. “Naast de bijdrage aan het verminderen van de verkeersdrukte is de FietsChallenge vooral heel leuk. Door te fietsen voeg je niet alleen extra beweging toe aan je dag, het is ook een milieuvriendelijke en goedkope manier om naar je werk te pendelen. Bovendien steun je met je deelname goede doelen uit de regio.” Nieuw dit jaar is dat deelnemers maandelijks prijzen kunnen winnen. “Daarom pakken we de wervingscampagne dit jaar groter aan om nog meer mensen te bereiken en op de fiets te krijgen.”

Meld je aan
Deelname aan de actie is eenvoudig en gratis. Starten kan op elk moment tussen 15 april en 15 oktober na aanmelding op www.FietsChallengeA12.nl. De verbeterde fietsapp houdt bij welke afstand de fietser aflegt. De punten die je bij elkaar fietst, worden omgezet in een donatie aan goede doelen naar keuze in De Liemers of Arnhem. Fietsen tijdens de spits levert dubbele punten op. Deelnemers kunnen persoonlijke uitdagingen aangaan en maandelijks prijzen winnen. Er is ook een bedrijvencompetitie, waarbij bedrijven met hun werknemers tegen andere bedrijven strijden.

Over A12 Slim Reizen
De FietsChallengeA12 wordt georganiseerd door het programma A12 Slim Reizen. In dit programma werken het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen uit de A12-regio samen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. Dit doen zij door reizigers en bedrijven te stimuleren om anders te reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens. Het project A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio.