| |

Landschapsontwerpers kunnen NU inzenden voor 1e ronde Eo Wijers prijsvraag

Terwijl het landschap langzaam winters kleurt, komt de deadline voor het inzenden voor de eerste ronde snel dichterbij. Welke ontwerpteams hebben als een hedendaagse Jac. P. Thijsse een visie op onze leefomgeving? Wie heeft goede ideeën hoe we de ruimtelijke opgaven van nu, zoals natuurverbetering en klimaatadaptatie, in samenhang kunnen oplossen? Zodat onze regio over 100 jaar mooi, functioneel en gezond kan zijn?
Inzenden kan via de inzendpagina op de website van Eo Wijers en kan tot 11 januari 2023, 12.00 uur. De teams die doorgaan naar de tweede ronde krijgen een tegemoetkoming van € 15.000,-. In de tweede ronde werken geselecteerde teams in dialoog met de regionale opdrachtgevers, waaronder de Achterhoek, de opgave verder uit. Alle informatie voor inzenders is te vinden op de pagina Meedoen (waaronder ook de 1e nota van inlichtingen). 

Achterhoek dingt mee voor landschapsontwerp Eo Wijers prijsvraag

De Achterhoek dingt als één van de vier regio’s mee in de prestigieuze Eo wijers prijsvraag van de Eo Wijersstichting. De missie van de stichting is het ‘stimuleren van ruimtelijke kwaliteit op regionaal niveau’ en zet met alweer de 12e editie van de prijsvraag stikstofreductie en klimaatadaptie in de spotlights, om als hefboom te fungeren om ons landschap klaar te stomen voor de toekomst. Het thema van de 12e editie is ‘Waar wij willen wonen’. Lees meer in ons eerder uitgebrachte nieuwsbericht of op de projectpagina.