|

Lokale politiek krijgt gezicht in voorstelling “WIE ZIJN WIJ” 2 december

Achterhoekse raadsleden uit alle Achterhoekse gemeenten spelen mee in theatervoorstelling. In een tijd van onrust en verdeeldheid leveren zij een bijzondere bijdrage aan deze productie. Theatermaker Jos Spijkers gaat samen met regisseur Wendelien Wouters diep in op democratische waarden te midden van maatschappelijke spanningen en kloven.

Want wie zijn al die raadsleden in de Achterhoek? Mensen die wat voor hun gemeente willen betekenen?! Mensen die vanuit hun partij de belangen van de burgers en het algemeen belang vertegenwoordigen?! 

Deze raadsleden spelen een eigen solo binnen de theatervoorstelling WIE ZIJN WIJ waarin hun verhalen, drijfveren en idealen centraal staan. Een voorstelling die met een kritisch oog en een knipoog naar de politieke arena kijkt. Is de overheid er nog wel voor haar bewoners of is de democratie slechts een mooi idee waar in de praktijk maar weinig van overblijft?

Tickets en info

Zo ontrafelen theatermakers Jos Spijkers en Wendelien Wouters, vier jonge acteurs, twaalf raadsleden en Maarten Van Veen als muzikant de democratie in een tijd van politieke verandering en klimaatcrisis. WIE ZIJN WIJ? gaat op dinsdag 24 oktober in première in de raadszaal van gemeente Montferland en toert vervolgens door alle Achterhoekse raadszalen. Zo wil voorstelling ruimte bieden aan de lokale politiek, om samen te reflecteren op hun eigen rol en die van de raad.

Op zaterdag 2 december wordt de voorstellingsreeks afgesloten met een openbare voorstelling in de Seesing Flex Zaal van Amphion Theater.

Tickets en info

Dit project wordt mogelijk gemaakt door CEPA (Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek) en uitgevoerd in samenwerking met Amphion Cultuurbedrijf.