Niels Joosten nieuwe voorzitter Regio Achterhoek

Het algemeen bestuur van Regio Achterhoek heeft Niels Joosten aangewezen als nieuwe voorzitter. Joosten is sinds februari 2014 burgemeester van Doetinchem.

Al eerder hadden de acht gemeenten leden voor het algemeen bestuur afgevaardigd. Dit bestaat nu uit: Erik Luiten (wethouder gemeente Aalten), Leo Scharenborg (wethouder gemeente Berkelland), Arno Spekschoor (wethouder gemeente Bronckhorst), Peter Drenth (wethouder gemeente Doetinchem), Tanja Loeff-Hageman (wethouder gemeente Montferland), Annette Bronsvoort (burgemeester gemeente Oost Gelre), Hans Alberse (burgemeester gemeente Oude IJsselstreek) en Thijs van Beem (burgemeester Winterswijk).
In het nieuwe dagelijks bestuur nemen naast Niels Joosten ook Arno Spekschoor en Thijs van Beem plaats.

Achterhoekse belangen
Regio Achterhoek spant zich in voor de belangen van de Achterhoek. Dit doet zij onder andere met de nieuwe Uitvoeringsagenda Achterhoek2020 en door het leggen en benutten van contacten met provincie, Rijk, Europa en omliggende regio’s, waaronder die in Duitsland.

Actuele onderwerpen voor de Achterhoek en dus voor de Regio zijn onder andere: anticiperen op de demografische ontwikkelingen (bevolkingskrimp, ontgroening en vergrijzing), de samenwerking met Duitsland in een nieuw Actieprogramma en voorsorteren op de nieuwe Europese subsidies.