Nieuwe procesmanager Achterhoek 2020

Vanaf januari 2013 gaat hij zich voor de Regio Achterhoek inzetten als procesmanager voor de Achterhoek Agenda 2020… maar wie is André Oosterink? 

Ik ben in 1971 geboren uit ECHT Achterhoekse ouders en in Dinxperlo (euregionaal) opgegroeid. Zo zat ik samen met Duitse kleuters in de kleuterklas, ging ik naar Duitse en Nederlandse kinderfeestjes en gingen we schoolzwemmen in Süderwick. Een unieke samenwerking destijds tussen Dinxperlo en Süderwick en voor ons als kinderen was er helemaal geen grens, hoewel ik als kind uren heb staan kijken bij de slagbomen van de grensovergang in Dinxperlo en me nog heel goed dat oude dametje kan herinneren dat haar hoed af moest zetten van waaronder een hele slof sigaretten tevoorschijn kwam…

Toch verdween die Duitse oriëntatie een beetje naar de achtergrond toen ik ging studeren in Arnhem (HEAO: Economie en logistiek) en Nijmegen (Universiteit: Bedrijfskunde) en daarna met mijn Achterhoekse vriendin en inmiddels vrouw naar Bunnik (vlakbij Utrecht) verhuisde om te gaan werken voor grote bedrijven en overheidsinstellingen in de Randstad.

Hoewel mijn vrouw en ik de randstedelijke jaren niet hadden willen missen, zijn we blij dat we nu onze plek hebben gevonden in Aalten in de Achterhoek, waar we ons helemaal thuis voelen en wi-j weer un mooi maoltjen plat könt praoten. En als wielrenner is het prachtig om telkens weer de hele Achterhoek te doorkruisen.

Na een klein decennium bij twee Achterhoekse gemeenten te hebben gewerkt, mag ik nu gaan werken voor de hele Achterhoek! Een regio die veel op zich af ziet komen op zowel economisch als demografisch/maatschappelijk vlak, maar waar niet lijdzaam wordt afgewacht en actief wordt ingespeeld op wat er gaat komen; die kansen ziet en over haar grenzen heen kijkt. Vooral dat laatste was voor mij als kleuter vanzelfsprekend en spreekt mij nu enorm aan! Ik wil graag bijdragen aan de succesvolle en onderscheidende samenwerking tussen de verschillende O’s, aan de samenwerking met onze Oosterburen en het grijpen van de kansen die daar liggen. Ik geloof daarbij echt in de grote inzet, het doorzettingsvermogen en sociale en innovatieve kracht van iedere Achterhoeker!