Regio Achterhoek helpt handje mee bij Atelier3D

Dinsdag 9 september hield de Regio Achterhoek haar jaarlijkse personeelsdag, waarvan de ochtend werd besteed aan het opknappen van een deel van de tuinen bij locatie De Kas, behorend tot Atelier3D in Zutphen.

Coöperatie Atelier3D – Duurzaam Denken en Doen is een samenwerkingsverband van 64 ondernemers, maatschappelijke organisaties en alle basisscholen in Zutphen. De rol van Atelier3D is verbinden en ondersteunen om zo sneller tot een duurzame samenleving komen. Het gebouw en naastgelegen educatief tuinencomplex van 2,5 hectare draait volledig op vrijwilligers. Vandaar dat zij graag gebruik wilden maken van de inzet van Regio Achterhoek om een gedeelte van de tuinen op te knappen.

Wandelpad en takkenril
In een paar uur tijd hebben de Regiomedewerkers in twee aparte stukken bos aan de rand van het tuinencomplex bomen en struiken gerooid, om zo een wandelpad te maken voor gebruikers en bezoekers van de tuinen. Met de gerooide boomstammetjes en takken en ander snoeihout werden takkenrillen gemaakt, als natuurlijke afscheiding van het tuinencomplex. De takken en het blad worden langzaam door insecten, schimmels en zwammen omgezet. Daarnaast vinden vogels er een ideale nest- en schuilgelegenheid en kunnen amfibieën en egels er overwinteren.

Maatschappelijke bijdrage
De begeleidende vrijwilligers van De Kas waren aan het einde van de ochtend blij verrast en zeer tevreden over het eindresultaat en de medewerkers van Regio Achterhoek hebben een leuke, actieve ochtend gehad op een prachtige en unieke locatie die geen van hen voor die tijd nog kende. Dit is al het vijfde jaar op rij dat Regio Achterhoek de ochtend van haar personeelsdag inzet om een maatschappelijke activiteit te verrichten. Daarvoor wordt elk jaar een andere Achterhoekse gemeente aangedaan, waarbij ook de rest van het programma van de personeelsdag in die gemeente wordt doorgebracht met een funactiviteit en afsluitend diner. Op die manier werkt de Regio niet alleen aan teambuilding, maar levert zij ook een maatschappelijke bijdrage die altijd zeer gewaardeerd wordt door de betrokken organisaties. Bovendien leren alle medewerkers minder bekende organisaties, initiatieven en locaties in de Achterhoek kennen. Zeer interessant en waardevol, aangezien Regio Achterhoek werkt voor, door en met de gehele Achterhoek.