|

Tomeloze inzet Otwin van Dijk voor bestuur 8RHK gaat gemist worden!

Per 1 maart 2024 stopt Otwin van Dijk na bijna acht jaar als burgemeester van gemeente Oude IJsselstreek en daarmee ook als lid van het algemeen bestuur van 8RHK ambassadeurs. Van Dijk heeft in die rol veel voor de Achterhoek betekend, zeker op het gebied van de regionale lobby, waar hij portefeuillehouder voor was. Zijn enorme drive en tomeloze inzet gaan we missen!

Mede verantwoordelijk voor professionele en succesvolle lobby
Van Dijk heeft een sterke en pragmatische visie op lobby voeren, opgedaan tijdens zijn periode als Tweede Kamerlid voor de PvdA. Als geen ander kent hij daardoor ‘de andere kant’, en weet op welke wijze bewindslieden continu worden ‘lastiggevallen’ door, maar ook ‘varen’ op het werk van lobbyisten. 
De afgelopen jaren heeft hij samen met zijn medebestuursleden een grote bijdrage geleverd aan de professionaliseringsslag van de regio op dit gebied. De Achterhoek is daarmee steeds zichtbaarder geworden in Den Haag, met onder andere subsidies voor de RegioExpres en de Regio Deals als klinkend resultaat.

‘8RHK ambassadeurs, dat zijn een heleboel mensen’
Van Dijk start als bestuurder van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Daarmee verlaat hij onze samenwerking gelukkig niet helemaal: we gaan hem terugzien aan thematafel De Gezondste Regio. Daarmee blijft Otwin van Dijk een 8RHK ambassadeur. Zoals hij daar zelf eerder over zei: “8RHK ambassadeurs, dat zijn een heleboel mensen. Ik hoor daar ook bij. En ik ben maar wat trots op ons gebied. Hier worden vakmanschap en tradities verbonden met innovatie en toekomst.”

Algemeen bestuur Achterhoek ambassadeurs/ Regio Achterhoek, 2018

Meer lezen:
Otwin van Dijk wordt nieuwe ziekenhuisbaas en stopt als burgemeester van Oude IJsselstreek (De Gelderlander)
Otwin van Dijk kondigt afscheid aan als burgemeester (Doetinchems Vizier)
Al meer dan twintig jaar is Karin de ‘vrouw van’ (De Gelderlander)
Otwin van Dijk benoemd tot nieuwe voorzitter raad van bestuur Slingeland Ziekenhuis (Slingeland Ziekenhuis)
Acht jaar burgemeester Otwin van Dijk in beeld (Gelderse Post Oude IJsselstreek)
Burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek vertrekt (VNG)