Diploma uitreiking Leergang-toekomstbestendig-retailmanagement-juli-2024
| |

Vitale dorpskernen met ‘Toekomstbestendig Retailmanagement & Leiderschap’

Ook dit jaar heeft weer een enthousiaste lichting ondernemers de leergang Toekomstbestendig Retailmanagement & Leiderschap afgerond. Een samenwerking tussen gemeenten, 8RHK ambassadeurs en de HAN University of Applied Sciences met als doel het versterken en behouden van vitale dorpskernen. Afgelopen maanden werkte deze groep ondernemers uit de gemeenten Berkelland en Bronckhorst aan de toekomstbestendigheid van hun onderneming. Samen met docenten Peter Boschman en Dick Bos gingen ze aan de slag met thema’s als businessmodellen, strategie, persoonlijk leiderschap en samenwerken.

Minstens zo waardevol waren ook de ervaringen die ondernemers onderling met elkaar uitwisselden. We wensen alle ondernemers veel succes met hun onderneming! Dank voor het vertrouwen en de samenwerking wethouders Hans van der Noordt, Antoon Peppelman en ook Gert Jan Mugge voor de support!  

Meer informatie bij projectleider Tzveta Hristova

Leren van elkaar voor levendige centrumgebieden

In de Centrummanagement Community Gelderland (CCG) ontmoeten centrummanagers, gemeenten en andere binnenstadspartners elkaar. De provincie helpt gemeenten om leegstaande centrumgebieden te veranderen in aantrekkelijke en levendige plekken: waar wonen, winkelen en werken samenkomen.
Lees meer over deze werkwijze

De volgende bijeenkomst is dinsdag 10 september 2024 van 16.00 tot 19.30 uur in Borculo. Dan neemt stadsmanager Herbert te Velthuis de deelnemers mee in de centrumaanpak van Borculo.
En vanuit SteenGoed Benutten vertelt provincie Gelderland over de nieuwe werkwijze en subsidieregeling.
Ook geïnteresseerden die geen centrummanager zijn, kunnen zich hiervoor aanmelden bij herberttevelthuis@gmail.com