|

Annette Bronsvoort derde Achterhoekse bestuurder in EUREGIO bestuur

Annette Bronsvoort, burgemeester van Oost Gelre en lid van het algemeen bestuur van 8RHK ambassadeurs, is deze maand officieel benoemd tot lid van het Dagelijks Bestuur van EUREGIO. Dat gebeurde tijdens de vergadering van de EUREGIO-raad. Bronsvoort was al in de voorgaande periode betrokken; vanuit haar rol als fractievoorzitter was zij adviserend lid van het Dagelijks Bestuur. Over de samenwerking zegt ze: “Leven in een grensgebied biedt veel kansen. Het beste van twee werelden. Samenwerking in de regio Achterhoek stopt ook niet bij de grens. De Euregio bouwt aan het versterken van de samenwerking op het gebied van duurzame ruimtelijke ontwikkeling, economie en arbeidsmarkt en maatschappelijke ontwikkeling; dit zijn onderwerpen die het leven van de inwoners en ondernemers in de Achterhoek kunnen verbeteren. Ik ben blij dat ik hieraan vanuit het Dagelijks Bestuur van EUREGIO mijn steentje kan bijdragen.”

De Achterhoek maakt samen met Twente en Noordoost Overijssel onderdeel uit van EUREGIO. Naast Annette Bronsvoort is Joris Bengevoord, burgemeester gemeente Winterswijk, dit jaar benoemd tot voorzitter en Joost van Oostrum, burgemeester gemeente Berkelland, tot plaatsvervangend voorzitter, samen met Ansgar Hörster, Kreisdirektor Kreis Borken. Lees meer in het voorgaande bericht.

Op bovenstaande foto Joris Bengevoord, voorzitter EUREGIO en burgemeester Winterswijk, Annette Bronsvoort en EUREGIO-directeur-bestuurder Christoph Almering.